Kredi Notu Neden Düşüyor

Vatandaşların  yakından ilgilendiği konulardan birisi de kredi notudur.  En az  banka müşterileri kadar finansal kuruluşlarında takip ettiği bir konudur. Çünkü kredi  notunuz düşükse bankalarda ne yazık ki kredi çekemezsiniz. Bu sebepten dolayıdır ki kredi notunuzun düşük değil tam aksine yüksek olması gerekiyor. Kredi notunuzun düştüğünü bilirseniz,  yapmış  olduğunuz hataları yeniden tekrarlamazsınız. Bu durumda zamanla kredi notunuzun yükselmesine neden olabilir. Kredi notu neden düşer, tekrardan yükseltmek için ne yapmalıyım diyorsanız işte çözüm yolları..

Borç Ödemeyi  Geciktirme

Borç günü geldiğinde ödemeyi  sürekli  olarak geciktirirseniz  kredi notunuzun düşmesine neden olacaktır. Çünkü  kredi borçlarınızı düzenli şekilde ödemeniz kredi notunuzun artmasına neden olur. Ödeme düzensizliği, kredi notunuzun olumsuz şekilde etkilenmesine zemin hazırlayacaktır. Bu yüzden dolayı ödeme  gününü geçirmeden mutlaka borçlarınızı zamanında ödemeye dikkat etmelisiniz.

Çok Fazla Kredi Başvurusu Yapmak

Haddinden fazla kredi başvurusu yapmanız da kredi notunu etkilemeye neden  olacak b ir başka nedenlerden birisidir. Birden fazla  bankaya hangisi denk gelirse mantığıyla başvurularınızı yapmanız tercih edilmemesi gereken bir  yoldur. Bu sebepten dolayı başvurularınızı yapmadan önce bankaların kredi ile verdikleri olanaklar incelenmelidir. İnceleme sonrasında kafanıza en çok yatan bankaya kredi başvurusu yapılmalıdır.

Fatura Borcuna Dikkat

Fatura  borcunuz varsa  direk olarak bu durumdan etkilenmez. Yalnızca fatura borcu ödeme günü geldiğinde ödemenizi aksatmadan yapmanız gerekir. Eğer ki fatura borçlarınızın ödeme tarihini unutuyorsanız otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir