Findeks Kredi Notumu Ücretsiz Nasıl Öğrenirim?

Findeks’in 31 Ocak 2020’ye kadar geçerli olan kampanyası ile Findeks mobil uygulamasını indirerek üç gün boyunca ücretsiz bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Bu yazımızda Findeks mobil uygulamasını nasıl indirebileceğinizi ve kredi notunuzu kısa sürede nasıl öğrenebileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz.

Findeks kredi notu nedir?

Findeks kredi notu, 9 bankanın birleşerek kurduğu Kredi Kayıt Bürosu’na (KKB) ait olan ve kişinin kredi ödeme gücünü gösteren bir nottur. Daha önce kredi çektiyseniz veya en basitinden kredi kartına sahipseniz KKB’ye kayıtlı bir kredi notunuz olacaktır.

Normal şartlarda Findeks kredi notunu ücretli olarak Findeks uygulamasından veya bankanızın dijital bankacılık kanallarından öğrenebilirsiniz. Findeks kredi notunun nasıl hesaplandığını daha önceki yazımızda anlatmıştık.

Findeks kredi notunu ücretsiz nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle telefonunuzun işletim sistemine göre IOS için AppStore, Android telefonlar için Google Play’e giderek Findeks uygulamasını aratıyor ve bu uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz.

1- Findeks uygulamasını indirdikten sonra karşınıza ilk olarak aşağıdaki ekran çıkıyor. Bu ekranda Bireysel seçeneğini seçiyoruz.

Findeks Kredi notu ücretsiz öğrenme 1

2- Bireysel seçeneğini seçtikten sonra karşımıza çıkan ekranda ilk defa bu hizmeti kullanacağımız için Yeni üyelik seçeneğini seçiyoruz.

Findeks Kredi notu ücretsiz öğrenme 2

3- Kimliğimizi teyit amaçlı nüfusa kayıtlı olunan il ve ilçeyi listeden seçiyoruz. Burada ikamet ettiğiniz yeri değil kimliğinizde yazılı olan bilgileri seçiyorsunuz.

Findeks Kredi notu ücretsiz öğrenme 3

4- Daha sonra karşınıza çıkan ekranda ise kullanmakta olduğunuz kredi kartlardan birinin ilk 6 hane ve son 4 hane olmak üzere numarasını giriş yapıyorsunuz.

Findeks Kredi notu ücretsiz öğrenme 4

5- Daha sonrasında bu kredi kartlarına kayıtlı olan cep telefon numaranıza sms mesajı gelecektir. Eğer bu kredi kartı başka birine ait kredi kartının ek kartı ise bu ekranda sizin cep telefonunuz çıkmayabilir. Bu durumda kendinize ait olan ve kendi cep telefonuzun kayıtlı olduğu bir kart bilgisi girmek önemlidir. Bu adımdan da anlaşıldığı üzere eğer üzerinize kayıtlı bir kredi kartı dahi yoksa muhtemelen KKB sisteminde henüz bir kredi notunuz oluşturulmamıştır. Bu da kredi notunuzun henüz 0 olduğu anlamına gelir.

Findeks Kredi notu ücretsiz öğrenme 5

6- Daha sonra karşınıza çıkan SMS onay ekranından gelen şifreyi elle veya otomatik olarak giriniz.

Findeks Kredi notu ücretsiz öğrenme 6

7- En son adımda karşınıza parola belirleme ekranı çıkacaktır. Parola belirleme ekranında gireceğiniz parolanın en az 6 karakterden oluştuğundan ve kesinlikle 1 harf ve 1 rakam içerdiğinden emin olun.

Findeks Kredi notu ücretsiz öğrenme 7

8- Bu adımı da tamamladıktan sonra ilk resimdeki ekrandan bireysel üyelik seçeneğini seçip belirlediğiniz parola ile giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptığınızda karşınıza aşağıdakine benzer bir kredi notu ekranı çıkacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir