KrediFinansal.Com Özel Haber

Kara Listeye Kredi Veren Bankalar

Kara listeden çıkmış olmak ve kredi sicili anlamında artık temizlenmiş olmak tek başına yeniden bankacılık hizmetlerinden olan kredi ve kredi kartı hizmetlerinden yararlanılması için yeterli değildir. Bu hizmetlerden yararlanılabilmesi için kredi notunun yükseltilmesi gerekmektedir. Düşük limitli bir kredi kartı alarak ya da bloke teminatlı bir kredi kartı alarak ve ödemelerini düzenli olarak yaparak, kredi notunu yükstelebilmek mümkündür.

Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Kredi notu ve kredi sicili bilgileri KKB tarafından oluşturulmaktadır. Dolayısı ile bu bilgilere de bu kurumdan ulaşılabilmektedir. Bankalar da bu bilgilere başka kurumlar aracılığı ile de ulaşabilmekte, belirli bir ücret karşılığında bilgiyi müşterileri ile paylaşabilmektedir. Sonuç olarak kredi notu bilgisine ulaşmak ücretlidir.

Findeks ile ücretsiz bir şekilde kredi notunuzu öğrenmek için tıklayın.

Kara Listeye Kredi Veren Bankalar

Kara listeye düşmüş ve kredi puanı yetersiz olan bireylere kredi imkanı sunan bankalar bulunmaktadır. Bu bankalar kara listeye düşen bireyler için kolaylık sağlamakla beraber faiz oranlarını yüksek tutarak kredi miktarını düşük tutmaktadır.

Bu sebepten dolayı kredinin çekileceği bankaların faiz oranları detaylı bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Tüm bankalar olmasa dahi Türkiye Cumhuriyeti içerisinde bulunan birçok bankalar tarafından imkan sunulmaktadır. Kara listeye kredi veren bankalar güncel listesi 2020 Ocak itibariyle aşağıdaki gibidir. Bu konuda güncellemeleri takip edip sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.

  • Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)
  • Aktif Bank
  • Halkbank
  • HSBC Bankası
  • Akbank
  • Ziraat Bankası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir