Kimler Kredi Başvurusu Yapabilir

İhtiyaçlar için bankalar tarafından verilen kredi seçeneklerinden faydalanabilmek için birtakım şartlar bulunmaktadır. Kredi başvurusu yapabilmek için ilk olarak başvuruda bulunacak olan kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.  18 yaşına doldurmamış olan kimse kefil dahi gösterecek durumda olsa bile bankalar tarafından kredi alabilme imkânı bulunmamaktadır.

Kredi talebinde bulunacak kişiden talep edilen bir başka durum ise düzenli gelir durumunun bulunmasıdır. Buna doğrudan bağlı olarak yüksek kredi notu ve sigorta durumunun olması bankalar tarafından talep edilmektedir. Gelir belgesi olmadan kredi başvuru yapılabilmesi için ipotekli mal bulunması gerekmektedir. Sizin üstünüze bulunan herhangi bir taşınmaz malınız varsa bunu ipotek göstererek bankalardan ihtiyaç kredisi adı altında kredi başvurusu yaptıktan sonra kredi alabilmeniz mümkün olmaktadır.

Kredi Başvurusu İçin Kredi Notunun Önemi

Bankaların müşterileri için sunmakta olduğu birçok fırsat bulunmaktadır. Bu fırsatları değerlendiren yani bankacılık ürünlerini kullanan kişilerin bankalar tarafından kredi notu oluşturulmaktadır. Kredi notu hem kredi başvurusu yaparken hem de kredi kartı almak istenildiği zamana bankanın onay vermesinde oldukça etkili olmaktadır. Bu zamana kadar kullanış olduğunuz ürünlerin ödemelerini düzenli yapıp yapmadığınız, ne kadar gecikmeye kaldığınız, bankanın sizi yakın izlemeye alıp almadığı kredi notunun belirlenmesini sağlamaktadır.

Kredi notu 5 aşamaya ayrılmış şekilde bulunmaktadır. Bu seviyelerden en riskli ve az riskli olan kişilerin kredi başvurusu sonuçlarının olumlu olması mümkün değildir. Orta seviyede olan kişilerin bankalar tarafından sunulan kredi imkânından rahat bir şekilde faydalanabilmesi mümkündür. Kredi notu iyi ve çok iyi seviyede olan kişilerin kredi başvurusu sonucu eğer gelir durumunda ya da sigorta durumunda herhangi bir sorunu yok ise kredi alabilme ihtimali oldukça yüksek seviyede bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir