İş Bankası Kredi Borcu Sorgulama

Türkiye İş Bankası geçmişten bugüne müşterilerine uygun faiz oranları ile kredi verme konusunda önde gelen bankalardandır. Taşıt kredisi, konut kredisi, bireysel ihtiyaç kredisi en çok kullanılan kredilerdendir. Son dönemde işsizliği artması, para biriktirmenin daha da zor olması gibi nedenlerle insanlar kredilere yöneldiler.

Araba almak için, ev almak için, beyaz eşya almak için veya sadece geçimini sağlamak için kredi çekmek bir alternatif oluyor. Kredi çekmenin birçok yolu bulunuyor. Bunlar kısaca; şubeler, ATM’ler, mobil uygulamalar, çağrı merkezleri veya SMS olarak sıralanabilir.

Size uygun olan faiz ve vade oranları ile kullandığınız bankadan alacağınız kredi sözleşmesinde detaylar bulunsa da artık daha kolay yollardan cep telefonunuzdan ne kadar ödeme yaptığınızı, ne kadar borcunuz kaldığını veya hangi oranlarla kredi çektiğinizi öğrenebilirsiniz.

Mobil Uygulama Aracılığı İle Borç Öğrenme
Türkiye İş Bankası kredi borcunuzu mobil bankacılık uygulaması olan İşcep’e müşteri numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra Krediler bölümüne girdikten sonra kalan taksit sayısı, kalan toplam borç tutarı, ödenmiş taksit sayısı ve toplam ödenen tutarı takip edebilirsiniz.

Çağrı Merkezi Aracılığı İle Borç Öğrenme
Eğer mobil uygulama kullanmıyorsanız bankanın müşteri hizmetlerini arayarak “kredi borcumu öğrenmek istiyorum” dedikten sonra bazı güvenlik adımlarını aşmanız gerekmektedir. Bu aşamaları geçtikten sonra bağlanan çağrı merkezi müşteri temsilcisi size istediğiniz bilgileri iletecektir.

Şubelere Giderek Borç Öğrenme
Herhangi bir İş Bankası şubesine giderek ne kadar kredi borcunuzun kaldığını, yaptığınız taksitlerin toplam tutarını ücretsiz bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İnternet Bankacılığı İle Kredi Borcu Öğrenme
Herhangi bir tarayıcı aracılığı ile İş Bankası’nın ana sayfası www.isbank.com.tr sitesine girdikten sonra sağ üstte yer alan bireysel veya ticari müşteri tipini seçtikten sonra müşteri numarası, TC kimlik numarası, yabancılar için yabancı kimlik numarası bilgilerinden birini ve belirlediğiniz şifre ile giriş yapabilirsiniz. Sol sekmeden krediler bölümüne giriş yapıp kalan borç tutarı, taksit sayısı, ödenen taksitler gibi bilgileri edinebilirsiniz.

Artık dijitalleşen dünyada şubelere veya ATM’lere borç öğrenme gibi nedenlerle gitmeden, evimizde cep telefonlarımızdan veya bilgisayarlarımızdan çok kolay bir şekilde istediğimiz bilgileri edinebiliyoruz.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir