yht-abonman-fiyatları

Yüksek Hızlı Tren (YHT)’de Ankara hatlarında Zam. 2020 Abonman Tarifesi

Her gün binlerce vatandaşın kullandığı ve abonman kartlarıyla indirimli fiyatlardan yararlandığı yüksek hızlı tren hatlarında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) çok fahiş bir fiyat değişikliği gerçekleştirdi. Özellikle Ankara-Polatlı, Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hatlarını her gün binlerce işçi, memur ve öğrenci kullanıyordu ve abonman kartlarıyla yolculuklarını ucuza yapabiliyorlardı.

YHT zamlı tarife ücretleri

Ankara- Eskişehir ve Ankara-Konya hattında eski abonman ücreti 480TL’ydi. Bu fiyata yüzde 251 zam yapıldı ve bu hatlarda yeni abonman ücreti 1687 TL oldu. Ankara-Polatlı eski abonman ücreti 220TL’ydi. Bu fiyata da yüzde 300 oranında zam yapıldı. Bu hattın yeni ücreti 877TL 50 kuruşa yükseldi.

Ankara-İstanbul hattında ise 2100TL olan ücret 1747TL zam ile 3847TL’ye yükseltildi.

Ulaşım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada zam yapılmadığı fakat abonman kartlarına yapılan indirimlerin düşürüldüğü belirtildi. Birleşik Taşımacılık sendikası ise bu yapılan zamların arkasında özelleştirmeye hazırlık olduğunu belirtti. YHT Ankara eski abonman tarifesi YHT Ankara hatları yeni abonman tarifesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir