Volkswagen üretimi yeniden başlatıyor

Almanya’nın otomotiv üreticisi Volkswagen Group (VW), Wolfsburg’da bulunan kurulu en büyük fabrikasında araç üretimini bugün başlattı. Başlangıç olarak Golf markasının üretim bandına alınacağı belirtilirken, Tiguan ve Touran modellerinin de yanı sıra SEAT Tarraco üretimi de Çarşamba gününde başlatılacak.

Volkswagen Group, yaptığı açıklamada, üretime verdikleri aranın ardından yeniden işleyen üretimin ilk aşamada şirkete ait Golf markasını üreteceğini  belirtti. Yapılan açıklamaya Göre, Golf üretimi yüzde 10 ile yüzde 15 kapasiteden başlatılarak adım adım arttırılacak ve yaklaşık 1 ay içinde yüzde 40 seviyesine yükseltilecek.

Açıklamada, bu çerçevede toplam 8,000 bin Volkswagen Group işçisinin Pazartesi gününden itibaren işbaşı yaptığı ve Golf modelinin ardından, VW Tiguan ve Touran modellerinin de üretimine başlanacağı belirtildi.

Volkswagen Group Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Tostmann, “Haftalarca devam eden bu aranın  hemen ardından, Avrupa’nın en büyük otomobil fabrikasında üretimin yeniden başlatılması, bayilerimiz, yedek parça sağlayıcılarımız, çalışanlarımız, Almanya ekonomisi ve Avrupa için önemli bir simge” açıklamasında bulundu.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir