Türkiye, F35 parçaları üretmeye devam ediyor

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamalarda Mart 2020 itibari ile Türkiye’nin F35 programından çıkarılacağı söylenmesine rağmen, parça siparişlerinin halen daha geldiğini söyledi.

Demir, Koronavirüs pandemisi nedeniyle salgının etkilerinin elbette olacağını ancak toplama vurulduğunda 2020 yılı toplam yıl sonu cirosunda %10 ile sınırlı bir düşüş beklendiğini belirtti.

İhracatı Arttıracak

İsmail Demir, Türkiye’nin hem koronavirüs pandemi süresince, hem de genel itibari ile ülke imajının konumlandırılmasında güçlenme olduğunu belirterek, kısa süre içerisinde olmasa da orta vadede Türkiye’nin savunma ihracatını oldukça hızla arttırmasının beklentiler dahilinde olduğunu belirtti. İsmail Demir,”İhracat kaleminde şu andaki artış grafiğinin çok daha üzerinde bir eğri yakalayacağımıza inanıyorum. Bunu hep söyledim, yürekten inanıyorum” dedi.

Tanı Kiti

Haluk Görgün, Kovid-19 salgını için de kullanılabilecek, farklı virüslerin de hızlı tanımlanabilmesini sağlayan bir cihaz geliştirdiklerini de belirterek, bir üniversite de test aşamasında olduğunu, ispatlanınca kamuoyuna duyurulacağını açıkladı.

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir