Tüketici Kredisi Nasıl Alınır

İnsanların kısa ve ihtiyaçları için kullandıkları kredi türüdür. Bu kredi türünde de düzenli bir gelire ve kefile ihtiyaç vardır. Kefil, para alan asıl kişiye ulaşılmadığı takdirde başvurulacak kişidir. Bu durumda bankalar kendini garantiye alır. Okul masrafı, ev kirası, ihtiyaçlar, acil kullanılan bir para, beklenmedik bir anda çıkan sorunlar gibi birçok konuda tüketici kredisi kullanılmaktadır. Tüketici kredisinde ticari amaç mevcut değildir.

Vade olarak da bankalarda uygulanan 3 yıldır.3 yıl üzerinde tüketici kredisi kullanmak zordur. Tüketici kredisi almak isteyenler Tüketici kredisi almak için ne yapmalıyım?Diye araştırma işine girmektedirler. Bu nedenle, bu yazımızda tüketici kredisi nasıl alınır ve kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekli bu konuları ele alacağız.

Tüketici Kredisi Nasıl Alınır?

Öncelikle ne için tüketici kredisi alınacak ona karar verilmelidir. Örnek olarak araba alınacak o zaman ne kadar para çekilecek buna karar verilmelidir. Daha sonra faiz ve banka araştırması yapılmalıdır. Bankaların faiz oranları karşılaştırılmalıdır. Daha sonrada faiz oranı düşük olan yada diğer masraflarına göre belirlediğiniz bankadan kredi almanız mümkündür. Bazı bankalar sadece nüfus cüzdanı ile de başvuru alabilmektedir. Bankadan daha kolay kredi almanız için bankaların istediği müşteri tipinde olmak önemlidir. Örneğin tüketici kredisi için bir bankaya başvuran ve resmi kurumda çalışan birisi bankaların ilk sırada kredi vereceği bir müşteri tipidir. Burada banka kendini güvence altına almıştır ve müşterinin parayı ödememe gibi bir şansı yoktur. Bu kredi türü faiz olarak oldukça ekonomiktir. Bu tür krediyi ancak bir sefer kullanabilirsiniz. Bu da bunun dezavantajı olarak karşımıza çıkar.

Tüketici Kredisi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kredi kullanımında en önemli nokta ihtiyacımız olan ve çekeceğimiz paranın ne kadar olduğunu bilmeliyiz. Yani kredi tutarının belirlenmesidir. Kredi tutarının belirlenmemesi durumunda ihtiyaçlarınızın farkında olmazsınız ve daha çok borç altına girersiniz. Tutar sonrasında belirlemeniz gereken vadedir. Bankaların genel olarak uyguladığı kural 3 yıldır. Kredi tutarınızın taksitlendirilmesi çok önemlidir. Öderken sıkıntıya girmemelisiniz. Bankaların faiz tutarlarına ve aylık taksit tutarını orantılı düşünerek karar verdiğimiz sürece geri ödemelerde sıkıntı yaşamazsınız.

Uzun lafın kısası, ihtiyaç kredisi kullanırken de ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir