Trump: Virüsün Vuhan’da bulunan laboratuvardan çıktığı kanıtlandı

ABD Başkanı Trump tarafından yapılan açıklamalarda, koronavirüsün Çin’de bulunan Vuhan kentindeki bir laboratuvarın içinden sızdığına dair kanıtları gördüğünü fakat şuan için herhangi bir detay paylaşmayacağını belirtti.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da yaşlılar için alınan koruma önlemleri husunda gerçekleştirilen panelde gündemdeki soruları cevapladı.

Covid-19’un Çin’in Vuhan kendinde bulunan bir laboratuvardan çıktığını belirten Trump, “Vuhan Viroloji Enstitüsünün virüsün kaynağı olduğuna dair size yüksek derecede güven veren bir kanıt gördünüz mü?” şeklindeki soruya, “Evet gördüm.” diye cevap verdi.

Gazeteciler tarafından bu konunun ısrar edilmesi üzerine Trump, “Çin bunu bilerek  ya da yanlışlıkla yapmış olsun hiç fark etmeden araştırmacılarımız bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Size şuan için bu konu hakkında daha fazla bilgi veremem” dedi.

“DSÖ Kendinden Utanmalı”

Trump, Covid-19 pandemisi sebebiyle Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) yüklenerek “Dünya Sağlık Örgütü’nün kendinden utanması gerekli çünkü Çin’in halkla ilişkiler ajansı gibi çalışıyorlar. Biz neredeyse bu kuruluşa her yıl 500 milyon dolar verirken, Çin ise sadece 38 milyon dolar ödemekte. Az ya da çok olması fark etmez. İnsanlar korkunç hatalar nedeniyle özellikle de dünyada milyonlarca kişiyi etkileyip yüzbinlerce kişinin ölümüne yol açan hatalar yaparken DSÖ’nün herhangi bir bahanesi olmamalı” görüşünü belirtti.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir