SpaceX’in uzaya insan gönderen fırlatması başlamak üzere! Canlı Yayın

Elon Musk tarafından kurulan uzay taşımacılık şirketi olan SpaceX, NASA tarafından yetiştirilen 2 astronotu uzaya gönderme hazırlıklarında sona gelendi. Geçtiğimiz günlerde olumsuz hava şartları nedeni ile ertelenen fırlatma, Tarihte ilk kez, devletlerden bağımsız olarak bir özel şirket tarafından uzaya insan gönderilecek. Crew Dragon ismi verilen görev için canlı yayın başladı.

Bugüne kadar uzaya pek çok kez insan gönderildi fakat bu seferler NASA, ESA, JAXA ve Roscosmos gibi devletlere bağlı resmi uzay ajanslarınca gerçekleştirildi. Elon Musk tarafından kurulan özel uzay şirketi SpaceX ise 2010’lu yılların başlarından bugünlere dek tüm devlet kurumlarını kendisine bağladı bile diyebiliriz.

Görev 2. Kez Deneniyor

NASA tarafından yetiştirilmiş ve başarılı bir şekilde eğitim aldıktan sonra fırlatılmaya hazır olan 2 astronot, uzay taşımacılık şirketi SpaceX tarafından uzaya göndermeye hazırlanan SpaceX şirketi uzay taşımacılığını başarısının ardından uzaya astronot da gönderecek. Bu tarihi olaya dünya çapında pek çok kişi anlık canlı izleyecek. Crew Dragon isimli bu proje için canlı yayın başlamış durumda. Canlı yayını internet üzerinden anlık olarak izleyebileceksiniz.

Crew Dragon Demo 2 Canlı Yayın

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir