Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılır?

Gençlerin yeni uğraşı sosyal medyadan para kazanmak. Sosyal medyadan para kazanmanın pek çok yolu var. Biz de bu yazımızda sizlere belirli sosyal mecraalardan nasıl para kazanabileceğini anlatacağız. Daha önce youtuberlar ile ilgili yazımız oldukça tutulmuştu. Gençlere bu konuda yol gösterdiğimiz bu yazımızda gerekli ilgiliyi görecektir..

Facebook İle Para Kazanma

İnsanların yoğun olarak kullandığı sosyal medya ağlarından bir tanesi Facebook’tur. Facebook üzerinden para kazanmak, yüz milyonlarca kullanıcısının olduğunu ve düzenli kullandığını düşündüğümüz de oldukça iyi bir fikirdir. Peki, Facebook üzerinden nasıl para kazanabilirsiniz? Bir blogaçabilir veya internet siteniz varsa bunların Facebook’tan tanıtımını yapabilirsiniz. Ya da Facebook ile iş birliği yapan Zazzle Sitesi vasıtasıyla ücretsiz olarak bir ürün tasarlayabilir ve Facebook sayfanızda paylaşıp satış yapabilirsiniz.

Facebook üzerinden para kazanmanın bir diğer yolu ise Ether’dir.Bu internet sitesi ile Facebook’unuza bir uygulama ekleyebilir ve telefon üzerinden insanlara tavsiyeler verebilirsiniz.Tavsiye verme konusunda kendinizi başarılı buluyorsanız, bu şekilde para kazanmak sizin için ideal bir yöntem olabilir. Facebook keşfedilmeyi bekleyen gizli bir para kaynağı değildir. Fakat özenli bir çalışma ve doğru bir yaklaşım benimseyerek ek gelir elde etmek için güvenli bir yoldur.

Facebook’tan para kazanmak istiyorsanız başarılıbir planınız olmalıdır. Her gün ilginç linkler, dikkat çekecek görseller ve güncellemeler paylaşmalısınız. Kendinize niş araştırın ve nişinizi kaliteli içerikler ile doldurmaya çalışın. Anlaşılır bir niş olması en önemli hususlardan biridir. Örneğin; hayvan severler, anneler yada belli bir politik görüşü benimseyen insanlara yönelik içerikler paylaşabilirsiniz. Hesabınızın dikkat çekmesi için her gün düzenli olarak güncel ve bağlantılı içerikler paylaşmalısınız. Çünkü Facebook’tan güvenilir şekilde para kazanmanın yolu kalıcı ve sürekliliği olan işler yapmaktır.

Twitter İle Para Kazanma

Sosyal medya üzerinden para kazanabileceğiniz bir diğer platform Twitter’dir.Twitteraynı Facebook’ta ki gibibloğunuzun ya da internet sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz. Bloğunuza yeni yazı eklediğinizde dikkat çekecek ve akılda kalacak bir açıklama yazıp okuyucuların bloğunuza girmesini sağlamak için “ TinyURL” linki ekleyin. Twitter aracılığı ile para kazanmanız için bir diğer alternatif ise Affiliate siteleridir. Bu sitelere üye olup hoşunuza giden bir ürünü bularak onunla ilgili blog yazısı hazırlayabilirsiniz. Daha sonra da birkaç tane hedef sayfa oluşturarak Twitter üzerinden tanıtımını yapıp para kazanabilirsiniz. Tabi ki bunun için takipçi sayınızın fazla olması gerekir.Tanıtımını yaptığınız ürün ile ilgilenecek insanlar bulmak için araştırma yapmalısınız. Bulduğunuz kişilerin sizi takip etmesini sağlamalısınız. Çünkü takipçi sayınız büyüdükçe sponsorlutweetlerdenfaydalanmaya başlarsınız. Sponsorlu tweetlerile artıkreklamcılar size reklam yapmanız halinde size ödeme yaparlar.

Twitter’danpara kazanabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlar:

  1. Twitter kullanma konusunda uzmanlaşmalısınız. Takipçilerinizi arttırabilmeli ve ilgi çekecek twitler atabilmelisiniz.
  2. Pazarlama konusunda kendinizi geliştirmeli ve tecrübe kazanmalısınız.
  3. Bir internet siteniz olmalı ve internet pazarlama planları yapabilmelisiniz.
  4. Satış ortağı olmak için Twitlerinizi ve bloğunuzu kullanın. Ziyaretçilerinizin sayfanızda okudukları ve ilgilerini çeken ürünleri belirleyin. Daha sonra da belirlediğiniz ürünleri satan firmalarla iletişime geçip sitenizde ürünlerin linkini paylaşın.
  5. Sponsorlu twitleri araştırın. Çünkü birçok firma ürünlerini sayfalarında paylaşacak popüler Twitterkullanıcısı aramaktadır. Temas kurduğunuz firma ile anlaşma yapıp twit başına ödeme sistemi vasıtasıyla para kazanabilirsiniz.

Not: Yazılı anlaşma yapmayı unutmayın. Atmış olduğunuz twitleri anlaştığınız firmaya kanıt olarak sunun. Sponsor twitlerinizi belli aralıklar ile yayınlayın. Çünkü çok sık yayınladığınız taktirdetakipçilerinizi rahatsız edebilir ve takipçi kaybedebilirsiniz. Bunun yanı sıra satışlarınız azalabilir ve sponsor reklam anlaşmanız iptal olabilir. Bu noktalara dikkat ederek ve yapacağınız işe de biraz özen göstererek Twitter aracılığı ile para kazanabilirsiniz.

Youtube İle Para Kazanma

Günümüzde oldukça fazla kullanılan sosyal ağlardan biride YouTube’dir. Kimileri hobi olarak kimileri ise gelir elde etmek için YouTubekullanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı YouTube ‘a olan ilgi oldukça fazladır. Peki, insanlar YouTubeüzerinden nasıl para kazanmaktadır?

Öncelikle belli şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Şartları sağladığınız zaman videolarınıza Google reklamları ekleyebiliyor ve insanlar bu reklamlara tıkladıkça elde edilen gelirin belli bir miktarını Google banka hesabınıza ödeme yapıyor. Ortalama olarak 1000 kişi izlediği taktirde 1 ila 5 TL arasında kazancınız oluyor. Tabi ki hemen ilk videonuzdan hesabınıza para yağmayacaktır.Eğergerçekten gelir elde etmek istiyorsanız YouTube kanalınızı geliştirmeli ve zaman harcamalısınız.

Kanalınızda sürekli videolar yayımlamalısınız.  Bu videolar insanların dikkatini çekecek ve beğenisini kazanacak şekilde tasarlanmalıdır. Çünkü ancak bu şekilde belli bir izleyici kitlesine ulaşabilirsiniz. Bu şekilde bir temel oluşturduktan sonra kanalınıza yüksek kalitede içerikleryüklemeli ve kanalı büyütmeye çalışmalısınız. Çünkü ancak bu şekilde para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Bir diğer nokta isekendi markanızın içeriğini yansıtmak için neler yapabildiğinizdir.Bu konuda yapmanız gereken ilk şey kaliteli videolar çekmek için uygun bir ortam hazırlamaktır. Kaliteyi elde etmek için ise iki temek nokta vardır. Bunlar:

  1. Görüntü dengesi: Kimse bulanık ya da net olmayan videolar izlemek istemez. O yüzden bu konuda dikkatli olmalısınız.
  2. Ses dengesi: Seste en az görüntü kadar önemlidir. Çünkü izleyiciler sizi net bir şekilde duymak isterler.

Zamanla video çekmekte kendinizi daha çok geliştireceksiniz. Önemli olan, birkaç noktaya dikkat etmek ve süreci iyi planlamaktır. Bu süreç içerisinde neler yaptığınızı, videoyu çekmek ve düzenlemek için ne kadar vakit harcadığınızı gözlemleyin. Bu şekilde hem kendinizi geliştirmiş olursunuz hem de kaç video çektiğinizi görürsünüz.

YouTube de süreci iyi planlamak kadar tutarlı olmakta çok önemlidir.Belli bir çizgide ilerlemelisiniz ve markanızın temeli değişmemeli.

Bir internet sitesi açın ve videolarınızı orada yayınlayın.İzleyicilerinizle de iletişim içerisinde olun.

Akılda kalıcı bir logo tasarlayın ve onu her yerde kullanın.

Videolarınızın içeriğinde telif hakkı ile korunan materyaller olmamasına dikkat edin.

Videolarınızda bir akıcılık olmalı, sürekli aynı kelimeler kullanmamalısınız. Çünkü ziyaretçilersürekli aynı kelimeleri duyunca sıkılabilirve izlemek istemeyebilirler.

İzleyicilerinize sorular sorun. Videolar hakkında izleyicilerin düşünceleri sizin için çok faydalı olacaktır. Onların eleştirilerini dikkate alarak eksiklerinizi görmeniz kolaylaşacaktır. Bu doğrultu da videolarınızı düzeltmeli ve geliştirmelisiniz. Çünkü sizin YouTube üzerinden para kazanmanız insanların videolarınızı izlemesine bağlıdır. Videolarınız ne kadar çok izlenirse kazanacağınız miktarda o doğrultuda artacaktır.

İnstagram

İnstagramgünümüzde hemen hemen herkesin kullandığı bir uygulamadır. İlk çıktığı dönemler de sadece görüntü temeline dayanan bir sosyal ağdır. Eklenen yeni özellikleri ile birlikte insanların para kazanmasına olanak sağlayan bir uygulama haline gelmiştir. Bu özellikler sayesinde online olarak para kazanmak isteyenler ya da kazananlar işlerini daha iyi pazarlamaya başlamıştır.

Peki, instagram üzerinden nasıl para kazanılır?

  • Öncelikle yapmanız gereken ilk şey takipçi listenizi genişletmektir. Daha sonra görüntü yada videolarla insanların dikkatini çekmelisiniz. Mesela eğitim ile ilgili video hazırlamayı planlıyorsanız bunun 15 sn. Videosunu paylaşabilirsiniz.
  • Eğer ürün satacaksanız fiziki ürün mü yoksa dijital ürün mü satacağınıza karar verin. Örneğin; takipçi listeniz kadınlardan oluşuyorsa kıyafet veya kozmetik ürünleri satabilirsiniz. İlk etapta ürünlerinizin tanıtıcı video ve resimlerini kullanıp ön lansman yapabilirsiniz. Ürünleriniz ile ilgili hangi özelliği ön plana çıkarmak istiyorsanız ona yönelik 15 saniyelik reklamlar hazırlayın. Bu şekilde satışlarınızı da arttırmış olursunuz.
  • İnstagramdan internet tabanlı seminerlerin tanıtımını yapabilirsiniz. Ürünlerinizi satmanın en iyi yöntemlerinden biri de internet tabanlı seminerleryapmaktır. Bunun için yapacağınız ilk şey 15 saniyelik bir ön izleme videosu hazırlamak. Daha önce seminer yaptıysanız ve güzel geri dönüşümler aldıysanız bu görüşleri bir görsel içinde toplayabilirsiniz. Yapacağınız bir sonraki seminere başlamadan evvel bu görseli paylaşmanız insanlarda merak ve ilgi uyandıracaktır.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir