bitcoin

Rusya Kripto Paraları Yasaklıyor Mu?

Uzun süredir kripto paraların dezavantajlarını vurgulayan Rusya artık Federal Güvenlik Servisi ve Rusya Merkez Bankasının da ortak kararı ile birlikte kripto paraları yasaklıyor.

Uzunca bir süredir kripto paraların dezavantajlarını gündeme sunan Rusya’da geçen hafta Rusya Merkez Bankası tarafından birtakım önemli açıklamalar yapılmıştı. Son gelişmelere göre Federal Güvenlik Servisi ve Rusya Merkez Bankasının da ortak kararı ile birlikte kripto paraları yasaklıyor.

Yasak Nasıl İşleyecek?

Rusya Merkez Bankası ve Federal Güvenlik Servisi arasında kripto paralar konusunda oldukça fazla bir fikir ayrılığı mevcuttu. Bugün geldiğimiz noktada da iki karşı görüşe sahip farklı departmanlar aynı kararı aldılar. Yasak konusunda ise elbette doğrudan yasaklamak imkansız olacağı için kripto parayı yatırım amaçlı kullananlara herhangi bir yasaklama yapılmıyor. Sadece bir ödeme yöntemi olarak kullanmak yasaklanacak.

Peki ödeme yönteminin nasıl yasaklanacak? Örneğin Bakkt’n uygulamasını kullanarak Starbucks üzerinden BTC karşılığında ödeme yaparak herhangi bir kahve satın alamayacaklar. BitPay gibi ödeme yöntemleri kullanılmayacak. Kısaca kripto para almak isteyenler sadece yatırım amaçlı alabilecekler.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir