petrol rafinerisi

Petrol Fiyatları Artacak Mı? OPEC Üretimi Azaltıyor

Avusturya’nın başkent şehri olan Viyana’da gerçekleştirilmiş olan bu toplantının ardından OPEC üyeleri tarafından günlük 1,5 milyon varil olmak üzere üretim kesintisi yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Toplantıdan çıkan karar öncesinde 50,70 dolar olan petrol varil fiyatı, 51,40 seviyesinin üzerine çıkarak tekrar 50 seviyelerine geriledi.

Petrol Üreten Ülkeler Örgütü (OPEC) tarafından gerçekleştirilen 178. Olağanüstü Toplantı, Avusturalya’nın başken şehri Viyana’da tamamlandı. Uluslararası kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre toplantı dan günlük 1,5 milyon varillik üretim kesintisini konusunda anlaşmaya varıldı.

Ülkeler anlaşmanın tamamlanmasına karşın Rusya’nın hamlesini de takip edecekler. Reuters’a konuşan OPEC kaynakları, Viyana’da yapılan toplantının üretim kesintilerinde OPEC ile senkron hareket eden Rusya’nın bu tutumunu devam ettireceğini düşünüyorlar.

istanbul petrol fiyatları

Bakanlar koronavirüs taramasından geçti

OPEC Genel Merkezi’nde yapılacak toplantıdan hemen önce toplantıya katılacak olan 14 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının katılımı ile başlarken, Çin’de kendini gösteren ve dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bakanlar da dahil olmak üzere her ülkenin delegasyon üyeleri de vücut ısıları ölçülerek içeriye alındılar.

Petrol fiyatları 31 ayın en düşüğünde

Geçen hafta Brent petrolün varil fiyatı yüzde 12,6 değer kaybetmiş ve Ocak 2016’dan bu yana yüzdelik bazda en büyük haftalık düşüşü göstermişti.

Petrol fiyatları Pazartesi günü son 31 ayın en dip seviyesini görerek, bu yıl en yüksek noktası olan 8 Ocak’a göre yüzde 32,5 değer kaybı yaşadı. Hafta başındaki Brent petrolün varil fiyatı 48,40 dolara kadar düşerek 25 Temmuz 2017’den bu yana en düşük seviyeleri görmüştü.

petrol rafinerisi
petrole zam gelecek mi

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir