Noter İşlem Ücretleri 2020

Noter Tespit Tutanağı Ücreti

Kaza tespit tutanağı, trafikte yaşanan ve en az iki taşıtın yalnızca maddi hasar alması durumunda düzenlenmekte olan bir belgedir. Bu belgeler, kazaya karışan kişilerin karşılıklı olarak anlaşması üzerine hazırlanmaktadır ve dolayısı ile olaya sigorta şirketi ile polisin dâhil olmasına gerek duyulmamaktadır. Hukuksal anlamda anlaşmazlıkların giderilmesinde etkili olan tespit tutanağı, kazanın olma şekli, yaşanan kazada tarafların hataları ve kusurları gibi bilgiler yer almaktadır ve bu bilgiler içinde yanlış yazım söz konusu ise itiraz söz konusu olabilmektedir. Bu noktada gerçekleştirilecek olan itiraz, Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılmaktadır.

Trafikte yaşanan bir kaza sonrasında sorunun çözümlenmesi için tespit tutanağı tutulmaktadır fakat bu tutanağın tutulabilmesi ve yaşanan olaya 3. Kişi ya da kurumların girmemesi için kazanın yalnızca maddi hasarlı bir kaza olması gerekmektedir ve can kaybı yaşanmamış olmalıdır. Kazaya karışan kişiler, bu tutanak eşliğinde sigorta şirketine başvuru yaparak oluşan hasarın ödenmesi için başvuruda bulunabilmektedirler.

Tespit Tutanağı Nedir?

Yalnızca maddi hasarlı olarak yaşanan trafik kazaları sonrasında, kazaya karışan tüm araç sürücülerinin kendi aralarında hazırladığı bir belge olarak tespit tutanağı karşımıza çıkmaktadır. Tespit tutanaklarının tutulmasının ardından, araçlarına hasar alan kişiler, sigorta şirketlerine başvurarak hasarı karşılayabilmektedir. Kişiler, tesit tutanakları ile birlikte sigorta şirketine başvuruda bulunmadan önce söz konusu tutanağa ruhsat ile ehliyet fotokopilerini ve trafik sigortası poliçe fotokopini eklemelidir.

Sigorta şirketleri daha sonra yapacakları incelemeler doğrultusunda sigorta bilgi merkezlerine kusur dağılımlarına göre bilgi girişi yapmaktadır.

Tespit Tutanağı Noter Ücreti 2020

Tespit tutanağı, trafik kazasına karışan kişiler arasında düzenlenmektedir ve düzenlenen bu belgelerin yasal olarak geçerlilik taşıması için kazaya karışan kişilerin hepsinin imzasının bulunması gerekmektedir. Dolayısı ile bu belgenin noter onayına gerek duyulmamaktadır. Fakat dileyen kişiler, başka sebeplerden dolayı haklarını aramak isterlerse bu belgeyi notere onaylatmak isterlerse onaylatabilmektedirler.

Tespit tutanağı noter ücreti 2020 fiyatı net olarak bilinememektedir çünkü belgenin içeriğine göre farklı fiyatlandırma söz konusudur. Fakat genel olarak bu belge ile ilgili olarak noter masrafı 100 ile 150 TL arasında olmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir