Noter İşlem Ücretleri 2020

Noter Taahhütname Ücreti

Taahhütname, herhangi bir nedenden dolayı söz konusu olan şartın kabul edildiğini ortaya koyan bir belgedir. En az iki kişi arasında gerçekleştirilen bu işlemin geçerlilik taşıyabilmesi ve resmi olarak işleme konulabilmesi için alanında uzman olan hukukçular tarafından düzenlenmesi ve noter tarafından onanması gerekmektedir. Aksi takdirde kanun metnine uymayan ve onanmamış taahhütnameler hukuksal bir geçerlilik taşımamaktadır. Günümüzde taahhütname işlemi genel olarak ticari ilişkilerde ve kamu kuruluşlarında söz konusu olmaktadır ve kişisel hakların korunması açısından oldukça gereklidir.

Taahhütname hazırlanmasına neden olabilecek pek konu bulunmaktadır fakat yaygın olarak borçlanma konusunda ve devir işlemlerinde kullanılmaktadır. Taahhütname sözleşmeleri ayrıca uluslar arası hukuk kuralları içerisinde de yer almaktadır.

Taahhütname Nedir?

Taahhütname, çeşitli konulardan dolayı bir işlemin gerçekleşebilmesi için öne sürülen şartların kabul edilmesi anlamına gelmektedir ve en az iki kişinin dahil olması ile düzenlenebilmektedir. Bir taahhütnamenin geçerli olması ve sonradan yaşanabilecek anlaşmazlıklarda etkin olarak kullanılabilmesi için sözleşme metninde, yasal yolların açık olduğu maddesi yer almalıdır. Taahhütname örneği konusunda bir çok farklılık vardır. Taahhüt edilen, konu belirgin olması gerektiğinden verdiğiniz taahhüt konusunu net bir şekilde belirtmelisiniz.

Günümüzde ev satışlarında, ev kiralama işlemlerinde, iş anlaşmalarında, banka başvurularında, hizmet aboneliklerinde yaygın olarak taahhütname imzalanmaktadır. Bu işlem ile birlikte kişiler, aldıkları ürün ya da hizmetler karşılığında bir takım taahhütlerde bulunurlar ve bunların gerçekleşmemesi durumunda yasal sürecin başlatılacağı konusunda bilgi sahibidirler.

Taahhütname Noter Ücreti 2020

Taahhütname noter ücreti 2020 değişkendir. Çünkü noter işlemlerinde masraflar, onaylanacak olan belgenin sayfa sayısına ve içeriğine göre değişmektedir. Bu nedenle taahhütname için de net bir fiyat belirtmek mümkün değildir. Taahhütname düzenlenmesine neden olabilecek pek çok unsur olduğundan dolayı, hazırlanacak olan belge sayısında da değişiklikler olabilmektedir. Fakat taahhütname noter ücreti 150 TL ile 200 TL arasında bir fiyatta yapılabilmektedir.

Her taahhütnamenin noter tarafından onaylanması gerekmemektedir fakat karmaşık ve büyük işlerde taahhütname ile kişilerin kendi haklarını koruması gerekmektedir. Çünkü yasal süreç başlatılırken hazırlanmış olan ve konunun muhatabı tarafından imzalanmış olan taahhütname önem taşımaktadır. Dolayısı ile kişilerin çeşitli işlemlerde haklarını koruyabilmesi için noter tarafından onanmış olan taahhütnameye gereksinimi bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir