Motorine 13 kuruş, benzine 15 kuruşluk zam

Petrol fiyatları depoların doluluk oranlarının en yüksek seviyelerine ulaşması ve ekonomik faaliyetlerin başlama sinyalleri ile birlikte arz kesintilerin de başlatılmasıyla birlikte petrol fiyatları toparlanmalar gösteriyor. Petrol fiyatları geçtiğimiz günlerde spot fiyatta 20 dolar seviyelerine kadar düşmüştü. Avrupa’da salgının hızının kesilmesi ve üretimin yeniden başlama sinyali ile 2 haftadır yükseliş trendine giren brent petrol bu haftayı 30 dolar seviyelerinden kapatmaya hazırlanıyor. Yurt içerisinde de USD/TRY’nin 7,27 seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırması ile birlikte dolar şuanda 7,07 TL’den işlem görüyor.

Petroldeki düşük fiyatlara rağmen Türk lirasının değer kaybına bağlı maliyet artışlarının yaşanması, akaryakıt fiyatlarında bugün yenide zam yapılmasına sebebiyet verdi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklamalarda, motorinin litre fiyatının 13 kuruş artış göreceği belirtilerken benzinde ise 15 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor.

Bu hafta içerisinde 4 ile 8 Mayıs arasında benzine tam 47 kuruş, motorine ise 49 kuruşluk zam yapıldı. Otogaza ise 25 kuruşluk zam gelmişti. Bugün gerçekleşen son zamlar ile birlikte İstanbul’da benzin litre fiyatları 5,71 liraya yükselirken motorin fiyatı da 5 lira 30 liraya yükselmiş oldu. Zam ise gece yarısından itibaren geçerli olacak.

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir