Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor

Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu hafta gerçekleştirilecek olan toplantısından, faiz indirimi geleceğini ve böylece faiz indirme trendinin devam edeceğini öngörüyor.

Ekonomistler, dolar/TL’nin tarihi seviyeye ulaşması ile birlikte, TCMB’nin enflasyon toplantısında öngördüğü ve yayınladığı veriler sonrası faiz indirim ihtimalini arttırdığını söyledi.

TL’de son günlerde gerçekleşen toparlanmalara da dikkati çeken ekonomistler, faiz indirim ihtimallerinin giderek arttığını belirttiler. Ekonomistler, indirimin 50-100 baz puan aralığında olacağı tahminlerinde bulundular.

Konuya ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell, dolar/TL’nin 7,2692 seviyesinden düşüşe geçmesiyle faiz indirimi ihtimalinin güçlendiğini belirtti. Rendell, TCMB’nin politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 8,75’ten yüzde 7,75’e çekebileceği tahmininde bulundu.

Bu konuyla alakalı olarak AA muhabirinin sorduğu soruları cevaplandıran Medley Global Advisors direktörü Nigel Rendell, dolar/TL’nin 6,2692 seviyesinden itibaren başlayan düşüş trendi ile birlikte faiz indirim ihtimalinin daha da güçlendiğini belirtti. Rendell, TCMB’nin politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 8,75’den yüzde 7,75’e indireceği tahmininde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapın, 2020 itibari ile yüzde 7,4 olarak belirledikleri enflasyon öngörüsünü de hatırlatan Rendell, Merkez Bankası’nın bu veriler ışığında faizlerinin düşeceğinin göstergesi olduğunu aktardı.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir