KrediFinansal.Com Özel Haber

KYK Katkı Kredisi Nedir? Geri Ödemesi Nasıl Olacak?

KYK açılım itibari ile Kredi Yurtlar Kurumunun kısaltılmış hali olarak karşımıza çıkıyor. KYK Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlıdır. Gençlere barınma, burs ve kredi desteği sağlayan bu kurum üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gören hizmetlerde bulunuyor. KYK tarafından öğrencilere sağlanan kredi desteği ise KYK katkı kredisi olarak biliniyor.

KYK katkı kredisinden üniversitede öğrenim gören tüm öğrenciler faydalanabiliyor. KYK katkı kredisine başvurmak için üniversite öğrencilerin KYK tarafından açıklanan tarihlerde başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru yapan adayların istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekiyor.

KYK Katkı Kredisi Kimlere Çıkar?

KYK katkı kredisi öğrencilerin neredeyse büyük bir bölümüne çıkıyor. Fakat öğrencilerden bazıları sadece bir üniversite okumakla yetinmeyebiliyorlar. Bu öğrencilerin KYK katkı kredisinden yeniden yararlanma hakları bulunmuyor. Çünkü KYK katkı kredisi desteğini öğrencilere sadece bir defaya mahsus olacak şekilde veriyor.

Üniversite öğrencilerin buna dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. KYK katkı kredisi alacak öğrenciler on sekiz yaşından büyükse kredi alma işlemlerini kendileri kısa sürede tamamlayarak kredi alabiliyorlar. Fakat on sekiz yaşından küçük bireylerin ebeveynlerinin imzaları ile bu kredi seçeneğinden yararlanma hakları bulunuyor.

KYK Katkı Kredisine Nasıl Başvurulur?

KYK katkı kredisine başvuruda bulunmak için adayların eylülün son haftasına doğru KYK üzerinden yapılacak olan başvuruları takip etmeleri gerekiyor. Kişisel bilgilerin doğru bir şekilde sisteme girilmesi ile birlikte üniversite öğrencileri KYK katkı kredisini alabilirler. KYK katkı kredisinin kimlere çıkıp çıkmadığı ise bir hafta ile üç hafta arasında değişen zaman dilimi içerisinde açıklanıyor.

KYK Katkı Kredisi Geri Ödeniyor mu? Af Gelecek mi?

KYK katkı kredisi üniversite öğrencilerin işe girdikleri zaman geri ödenmesi gereken bir kredi seçeneğidir. KYK katkı kredisini öğrencilerin erteleme hakları bulunuyor. Öğrenciler ne zaman işe girerlerse o zaman uygun geri ödeme seçeneklerinden istifade ederek aldıkları KYK katkı kredisini ödemeye başlayabiliyorlar. Siz de KYK katkı kredisini gönül rahatlığı ile alabilir. Ekonomik anlamda rahatlığa eriştiğiniz zaman borcunuzu yavaş yavaş ya da hızlı bir şekilde ödemeye başlayabilirsiniz. Ekim 2020’de mecliste görüşülen yeni bütçe tasarısında KYK borçlarına af gelmesi gündemde. Özellikle faizlerin silinip ana paranın taksitlendirilmesi gündemdedir.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir