İç Hat Uçuşları 1 Haziran’da Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs pandemisi nedeni ile mart ayında durdurulmak zorunda kalan iç hat uçak seferlerinin 1 Haziran itibari ile iç hatlarda yeniden başlayacağını açıkladı.

Salgının yayılma hızının azalması ile birlikte yeni bir dönemin başladığının altını çizen Karaismailoğlu, “Hava yolunda ilk sefer, 1 Haziran saat 10.00’da TK2150 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-Ankara Esenboğa Havalimanı uçuşu olacak.” açıklamasında bulundu.

Karaismailoğlu, pandemi ile mücadele kapsamında tüm havalimanlarında başarı ile alınmış önlemlere ek olarak normalleşme sürecinde de yeni uygulamaların gerçekleştirileceğini vurguladı. Havalimanları için sertifikasyon programlarına ilgileri çeken Karaismailoğlu, söz konusu olan programla alakalı havalimanlarının yeniden düzenlemeye başlandığını önemle vurguladı.

Bu sertifikaların sadece tüm şartları karşılayan havalimanlarına verileceğini ve verilmeye başlandığı bildirildi.

Vataşımız gönül rahatlığı ile uçsun

Bakan Karaismailoğlu, bakanlık ve alakalı tüm kurumların koronavirüs salgınına karşı tüm tedbirleri alacağının altını önemle çizerek, “Çıkış noktasından varış noktasına dek her şeyi tüm hassasiyetimiz ile izleyeceğiz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile hava yollarını kullanabilirler.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir