Elektrik Faturası Ödeme Desteği

Elektrik Faturası Ödeme Desteği Nasıl Alınır?

Geliri düşük olan vatandaşlara sosyal yardımlar çerçevesinde elektrik faturası bedelinin ödenmesinde destek veriliyor. Bu destek ile dar gelirli elektrik faturasını ödeyebiliyor. Bu desteğin alınması, ödenmesi ise birkaç adımda gerçekleştiriliyor.

Dar gelirli olarak adlandırılacak olan düşük gelir seviyesine sahip vatandaşların mevcut elektrik faturalarının ödenebilmesi için devlet desteği verileceği önceden duyurulmuştu. Duyuru ile vatandaş bu desteği nasıl alacağı, yararlanmak isteyen kişilerin nasıl yararlanacağı konusunda merak konusu oldu.

Elektrik faturaların hepsinin ifası söz konusu olmasa da vatandaşa verilecek olan devlet destekli elektrik ödemesi maddi durumu düşük olan aileler için önemli bir husus. Yeni yıla girmemiz ile şekillenen elektrik desteği bu yıl başlayacak ve vatandaş 106 Lira devlet desteği alabilecek.

Ne Kadar Elektrik Desteği Verilecek?
Yapılan açıklamalar ile yaklaşık 2 milyon dar gelirli vatandaşa elektirik deteği ödemeleri gerçekleştirilecek. Bu desteğin alınması için belirlenecek orana ailedeki kişi sayısı da doğrudan etki edecek. Çünkü hane halkı sayısına göre elektrik faturası desteği oranı değişecek. Bu durumda aileler 53 lira ile 106 lira arasında ödeme desteği alacak.

Elektrik Desteği Başvurusu Nasıl Alınacak?
Elektrik desteği almak isteyen vatandaşın öncelikli olarak kimliği ile birlikte Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurması gerekiyor. Burada başvuru aile bireylerince yapılabiliyor. Başvuru neticesinde aile bireylerinin ortalama geliri kişi başı asgari ücretin en az 1/3 oranından az olması gerekiyor. Yani asgari ücret brüt 2 bin 943 lira. Hanede dört kişi yaşıyorsa kişi başı 735,75 lira oluyor. Bu durumda destek alabiliyorsunuz. Ayrıca elektrik desteği alınabilmesinde aylık 4 bin lira geliriniz bulunuyorsa ve üç kişilik bir aileniz mevcutsa yine bu destekten faydalanma hakkınız bulunuyor.

Elektrik Faturası Ödeme Desteği Nereden Alınacak?
Başvuru sonrası kabul görünün vatandaşların elektrik destek ödemeleri PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bu ödemeler için vatandaşın kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi gerekiyor. Bu anlamda PTT şubeleri devletin sosyal yardımların yapıldığı tek kuruluş olarak hareket ediyor. Bu sayede 2 kişilik bir aile aylık 53,27 TL, 2 kişilik bir aile 71,02 Lira ve 4 kişilik bir aile esi 88,78 lira elektrik desteği alacak. 5 kişiden daha fazla haneye sahip aileler ise 106 lira devlet desteği almaya hak kazanacak.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir