Dünya Bankasından Uyarı : Borçlar Artıyor

Türkiye için 2020 büyüme oranı tahminini %3 olarak açıklayan Dünya Bankası’ndan Türk için kritik bir uyarı geldi. Dünya Bankası Ülke Direktörü “Türkiye ekonomisinde borç-yatırım kısır döngüsüne girdi” uyarısının ardından Türkiye’de yaşanan son krizin arından yatırımlarda önemli bir küçülme olduğunun altını çizdi.

Türkiye ekonomisi geçen yıla oranla sergilediği performans ile 2020 için umut verici olsa da uluslararası kuruluşlar ve ekonomistler döviz borçları ve yapılan yatırımların kısır bir döngüde paradoks içine girdiğinin altını çizdi.

Üretim Düşüşte

TÜSİAD tarafından düzenlenen “2020 Küresel Ekonomik Beklentiler” başlıklı toplantıda buluşan ekonomistler, Türkiye’nin büyüme modelini ve 2020 beklentilerine dair bir takım beklentilerini sundular.

Türkiye’nin hem ekonomik durumu hemde jeopolitik riskler nedeniyle birtakım risklerle karşı karşıya kaldığını belirten Auguste Tano Kouame, son dönemlerde ülkedeki üretkenliğin düşüş yaşadığını belirti. Ayrıca Türkiye’nin geçmişte sahip olduğu üretim performansından övgüyle bahseden Kouame, yatırımların büyüyeceği ortamda düşük üretimin bazı zorlukları getireceğini belirtti. Bu noktada uzun vadeli yatırımları hedef alarak bu konuda teşviklerde bulunmak ve finansman açısında sadece bankalar üzerinden gidilmemesi gerektiğini de belirtip farklı uzun vadeli finansman sağlanmasının faydası olacağını belirtti.

 

 

Yazar: Ali Yerkazan

1 thought on “Dünya Bankasından Uyarı : Borçlar Artıyor

    Bayan

    (Şubat 29, 2020 - 8:55 pm)

    Dünya bankasının yaptığı samimi açıklamaları dikkate almak gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir