Dolar/TL 1 ayın dip seviyesinde!

İki hafta öncesine kadar 7.27 ile rekorunu tazeleyen dolar swap anlaşmalarının sonuca ermesi beklentileri nedeniyle kademeli düşüşünü devam ettirirken, Dolar/TL de, Hazine’den gün itibari ile duyurulan swap açıklaması sonrasında 6.755 noktasına kadar geriledi.

Küresel piyasalarda ABD’den gelen koronavirüs pandemisine karşı başarılı aşı çalışması sinyalleri ile gerçekleşen iyimser havaya yurt içerisinde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da swap açıklamaları ile destek geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bugün gerçekleştirilen açıklamalarda, bir çok ülke ile gerçekleşen swap görüşmelerinin yerel paralar aracılığı ile ticareti kapsayacak bir şekilde sürdürüldüğünü, Türkiye’nin 2 ülke ile birlikte swap anlaşması yapılacağı açıklamalarının gerçeği yansıtan haberler olmadığını da ayrıca belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca gerçekleştirilen açıklamalar sonra güne 6.87 seviyelerinden başlangıç yapan dolar/TL kuru hızlı bir refleks gerçekleştirerek 6.75 seviyelerine kadar düşüş gösterdi.

Dolar/TL de gerçekleşen bu geri çekilme ile birlikte, 15 Nisan’dan bu yana gerçekleşen en düşük rakamlar da görülmüş oldu. Euro/TL ise 7.45 seviyesinden işlem görüyor.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir