Depremzede KOBİ’lere 100bin TL’ye kadar acil destek kredisi

KOSGEB başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt bugün TRT Haber’e yapmış olduğu açıklamalarda depremden etkilenen KOBİ şirketler için özel bir kredi programı açıkladı.

Uzkurt, depremden etkilenen KOBİ’lerimize 100 bin liraya kadar bir acil destek programı hazırlamış bulunmaktayız dedi.

Deprem destek kredisi nasıl işleyecek?

Açıklanan program nasıl işleyecek kısaca ondan bahsedelim. Öncelikle valilikler ve kaymakamlıklarımızdan depremden zarar gören KOBİ’lerimizin bir listesini çıkarmaları istenecek. Valilik ve kaymakamlıkların kısa sürede bu çalışmayı tamamlamaları bekleniyor. Bu sırada KOSGEB de bankalarla gerekli yazışmaları yapacak. Uzkurt, şu an bu programa katılmak isteyen bankaların taleplerini alacağız ve en kısa sürede bu programı yürürlüğe koymuş olacağız dedi. Burada depremden zarar gören KOBİ’miz bir bankaya, bu programa katılmak isteyen bir banka şubesine gidecek. Malatya ve Elazığ’da ben KOSGEB’in acil destek programdan yararlanmak istiyorum diyecek ve bankadan kredisini kullanacak. KOSGEB ise banka ile yapmış olduğunuz anlaşma gereği bankaya bu kredinin maliyetini yani faizini karşılayacak.

Deprem kredisinin geri ödemesi nasıl olacak?

Peki KOBİ’ler bu krediyi ne zaman geri ödeyecek? Özellikle kredi kullandıktan 1 yıl sonra yani 12 ay içerisinde herhangi bir ödeme dönemi olmayacak. Bu KOBİ’lerin kendisini toparlayabilmesi için böyle yapılacak. Ondan sonraki dönemde de üçer aylık taksitler halinde 2 yıl içerisinde ödenebilecek. Yani toplamda 36 ay vadeli bir kredi programı olacak ve KOBİ’ler hiçbir şekilde bu kredinin faizi ile uğraşmayacaklar. Bu tamamen KOSGEB tarafından karşılanacak bir kredi olacak.

Malatya’da yaklaşık 30000 tane KOBİ’miz var Elazığ’da da 23bin. Bunlar içerisinden en ufak zarar gören de en fazla zarar gören de bu kredi programından yararlanabilecekler. Acil destek kredisi ile birlikte bugün o bölgede KOSGEB’den bir takım üretim desteği alan, makine teçhizat desteği alan KOBİ’lerimiz de var. Onların geri ödemesi olarak KOSGEB’e yapacakları ödemeleri de 2021 yılının Ocak ayına kadar ötelenme kararı alındı.

1 thought on “Depremzede KOBİ’lere 100bin TL’ye kadar acil destek kredisi

    Kelalaka

    (Şubat 8, 2020 - 8:12 am)

    buna gerçekten inanan var mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir