Davos Zirvesinde Liderler 2020’nin Sorunlarını Masaya Yatıracak!

Dünya siyasetinin ve iş dünyasının önde gelenlerinin katılımıyla 50.’si düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) bu yıl ki zirvesi İsviçre’nin Davos kasabasında “Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları” temasıyla düzenlenecek.

Küresel gündemde en çok öne çıkan konular ise çevre ve iklim degişikliği , gelir eşitsizliği, küresel ekonominin durumu, siyasal kutuplaşma, sürdürülebilir kalkınma, paydaşların kapitalizmi, teknoloji, ticaret ve 4’üncü sanayi devrimi gibi çeşitli konular üzerinden yürütülecek. Davos Zirvesi’ne 117 ülkeden 3 bin iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak. Davos’ta çok sayıda kapalı toplantı ve görüşme yapılıyor.

Davos’ a Kimler Katılacak?

Davos’ta 50’den fazla ülke devlet başkanı ve başbakan düzeyinde temsil edilecek. Zirveye, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Norveç başbakanı Erna Solberg, Pakistan Başbakanı İmran Han, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy katılacak.

Davos’a Türkiye’den Kim Katılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 yıldır Davos Zirvesine katılmıyor. 29 Ocak 2009’da Başbakan sıfatıyla katıldığı zirvedeki “One Minute” (Bir Dakika) olayıyla uzun süre gündemde kalmıştı. Türkiye’yi Davos’ta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ülkemizi temsil edecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir