Borsa’da Tarihi Düşüş Yaşandı!

İdlib’de Suriye rejiminin hava saldırısının ardından verdiğimiz 33 şehidimizin olması ile başladığımız bu günde koronavirüs sebebiyle piyasalar iyice tepetaklak. BIST 100 endeksi de güne tam olarak %10 oranındaki düşüşle başlangıç yaptı. %4.01 puanlık düşüşle 105.993,65 puandan kapanışını sağladı.

Günlerdir tedirginlikle izlediğimiz Suriye ve İdlib gelişmeleri dün gece çok acı bir haber getirdi. Bugün bu gelişmenin her adımı piyasalar tarafından yakından takip edildi.

Günlerdir endişe içinde takip ettiğimiz İdlib ve Suriye gelişmelerinde dün acı bir haber aldık. Bugün de gelişmenin akışı piyasa tarafından oldukça yakından takip edildi. Bir yandan çevre ülkeleri saran Koronavirüs (Kovid-19) salgının vites attırması ile birlikte küresel ekonomide neden olacağı hasar beklentilerinin yükselmesi ile dünya borsalarındaki kaçış ile birlikte İdlib gelişmesi ile birlikte borsada çok sert düşüşler yaşandı.

Çin’de Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısı 2 bin 800 seviyelerine gelirken ülkede tam 24 saatte 327 yeni Koronavirüs (Kovid-19) vakası saplandı. Güney Kore’de koronavirüs’den etkilenen insan sayısı 2 bin kişiyi aşarken, Japonya’da ise okullar belirsiz sürede tatil edildi. İran, Yunanistan, Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkelerde de virüsün görülmesi tedirginlik oluşturuyor.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir