Bitcoin Spekülasyon Haberleri İle Yıpratılmak İsteniyor!

Tüm dünyada değeri hızla artan ve insanların ilgisini bu fiyat artışı nedeni ile etkileyerek, bir yatırım aracı olarak görünmesini sağlayan bitcoin, son zamanlarda dünya genelinde spekülasyon haberleri ile yıpratılmaya çalışıldı.

Bitcoin Neden Yasaklanıyor?

Bitcoin bir forex araçlarında olduğu gibi aşırı esnek bir değere sahip. Dakikalar içinde %20 üzeri artabileceği gibi bir anda %50 aşağı sarkabiliyor. Bunun nedenleri arasında gösterilen en önemli faktör alım satım yapan bireylerin ilgisi. Bu nedenle aşağıda tetikte bekleyen yatırımcılar, en üstte ise satışa geçmeyi bekleyen diğer yatırımcılar! Durum böyle olunca tüm dünyada yoğun ilgi alan bir yatırım aracı görülmeyi başaran bitcoin ile alakalı bir çok haber yapılmakta. Özellikle son aylarda yapılan haberlere göre bitcoinin çoğu illerde yasaklı olabileceği ihtimali.

Bitcoinin yasaklanacağı haberleri çoğu ülkede gündemde olmasına rağmen asıl nedenin kara para aklama olaylarının önüne geçilmek istenilmesidir. Zira bir çok kara para aklama olayında ödeme metotları btc ile yapıldığı belirtilmekte. Ancak ya diğer alt coinler ?

Bitcoin Ödeme Aracı Olarak Kullanılacak!

Bitcoin hali hazırda çoğu ülkede alışveriş kredisi olarak kullanılmaya başlandı. Buna zıt olarak bir çok ülkenin de btc kullanımının yasaklanması gerektiği belirtiliyor. Ancak bitcoin (BTC) bu yasak haberlere aldırmadan tırmanışını hızla sürdürmekte. Nedeni de bazı ülkelerin bu teknolojik faaliyetlere yoğun ilgi duyması ve ödeme aracı olarak mağazaların artık kullanmak istemeleri.

Gelen son haberlere göre bir çok mağazanın kendi bünyesinde bitcoin ile ödeme alabileceklerini belirtmesi. Bunlardan biri de KFC mağazalarının tamamında artık btc (bitcoin) ile ödemelerin alınması. Bu olumlu bir çok haber aslında spek tabir edilen firmaların veya yatırımcı şahısların, küçük yatırımcıları korkutarak ellerindeki btcleri toplamaya başlamasıdır. Zira büyük yatırımcıların asıl amacı, bitcoinin maksimum seviyeye çıkarıldığı bugünlerde kalan btc sayılarının da ulaşma ihtimalinin güçlenmesi ve bir şahısta toplanma ihtimalinin kuvvetlenmesi.

Şuna da dikkat çekmekte fayda var bitcoin çıkış amacının yatırım olarak değil, ödeme aracı olarak kullanılması içindi. Ancak birden değer kazanmasının nedeni ilk olarak çıkmasıdır ve sonrasında gelen alt coinlerin de değer kazandığını görmekteyiz. Edinilen son bilgilere göre çoğu ülkelerin bitcoini yasaklamak yerine kendi cüzdanlarını çıkaracağı ve kendi sanal para birimlerini devreye alacaklarıdır. Bunu şu şekilde düşünebiliriz 1 X para birimi eşittir 1 TL gibi. Önümüzdeki yıllarda kredi kartının tahtını kaldırması beklenen kripto para teknolojisi bu nedenle oldukça başarılı bir buluş olarak düşünülebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir