KrediFinansal.Com Özel Haber

Bireysel Emeklilikte Vergi Avantajı Var mı?

Bireysel emeklilik sistemi, devletin ve özel firmaların bir araya geldiği önemli ekonomi sistemlerinden birisidir. Devlet ve özel firmalar bireysel emeklilik sistemi için ne şekilde bir araya gelirler. Oluşturulan bu sistem ile kişiye, firmaya ve devlete düşen görevler, avantajları ve dezavantajları neler? Bu sisteme katılan kişilerin özellikle ne tür kazançları olacak bu soruları sormasının yanında birde vergi avantajının olup olmadığı hususları merak edilenler arasında.

BES Vergi Avantajı
Bireysel emeklilik firmaları, bireysel emeklilik uygulamasının önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Firmalar, insanlara bireysel emeklilik uygulamasına katılma şansı verirler. Burada firmalar, hem önemli bir etken; hem de aracı olarak dikkat çekerler. Firmaların bireylerden aldıkları ücretler, fon alımlarında kullanılmaktadır. Fonlar, ekonomi sisteminin olmazsa olmazlarından olarak bilinmektedir. Fonların amacı yatırım yapmak ve bu yatırımlardan en iyi geliri sağlamaktır. Bireysel emeklilik firmalarının amacı da fonlara yatırım yaparak bu yatırımlardan gelir elde etmek ve bu geliri bireysel emeklilik kullanıcılarıyla paylaşmaktır. Firmalar da bireyler de bu fonlara önem vermek zorundadırlar; zira hem firmaların; hem de bireylerin gelir elde etmesi fonların değer kazanmasına bağlıdır. Doğru fonlara doğru zamanda yatırım yapmak çok önemli olduğundan firmaların bu yöndeki çalışmaları da önem arz etmektedir. İşinde başarılı firmaların fonlardan daha iyi gelir elde edeceğini söyleyebileceğimiz gibi bu firmalara mensup olan bireysel emeklilik yatırımcılarının da bu sayede daha iyi gelir elde edebileceğini söylememiz mümkündür.

Vergiden Kazanç
Bireysel emeklilik sisteminde devletin yeri ise daha farklı bir konumlamayla ifade edilir. Devlet, bireysel emeklilik vergi avantajı sayesinde insanların bu sistemden daha çok gelir elde etmesini sağlar. Devletin bu sisteme giriş yapanlara sunduğu bireysel emeklilik vergi avantajı, getirimizi ciddi oranlarda yükseltebilir.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir