Bakan Soylu’dan sokağa çıkma yasağı hakkında bilgilendirme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs ile alakalı Cüneyt Özdemir’in sorunularını cevaplatı. Bakan Soylu, olası sokağa çıkma yasağı ile alakalı,”Bizim için 4 tane konuyu ayakta tutmamız önemli. Sağlık, gıda-hijyen, kamu düzeni ve sosyal izolasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Bu 4 konu bizim için önemli. Eğer sağlayamazsak tüm tedbirleri alacağız.” şeklinde açıklama yaptı.

Günlük 100 bin kadar maske üretim kapasiteye sahip bir sistem kurulduğunun ve aktif olarak maske üretildiğini de açıklığa kavuşturdu. Hem bizim personelimize hem de Sağlık Bakanlığı’na gönderiliyor. Valilikler, kaymakamlıklar ve 112 hizmeti 24 saat boyunca aktif olarak hizmetini sürdürüyor.

GEREKEN TEDBİRLERİ ALDIK

Dünya ilk kez böylesi bir virüsle karşı karşıya. Hiçbir tereddüt yaşamadık. Almamız gereken tedbirleri daima aldık. Ayrıca birazdan yeni bir genelge de yayınlayacağız. Bizim, dünyanın diğer ülkerinden farkımız şu; bazı ülkeler rakamlar veriyorlar ancak ne kadarı topluma ulaştırılıyor. Biz işin başından itibaren tamamen şeffaflık üzerine bir sistem kurduk. Sağlık Bakanlığımız ilk günden bugünlere kadar sürekli olarak anlık ve güncel bilgi aktarımlarında bulundu, olayı sürekli takip etti.

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir