Altın Ons Fiyatı 1,700$ Seviyelerine Giderken Gram Altında Yükseliş Sürüyor

100 bine yaklaşan dünya geneli koronavirüs (kovid-19) vakasındaki can kaybı 3 bini aşarken, salgına karşı bir aşıda bulunabilmiş değil. Koronavirüs vakasının devam etmesi ve hala aşı bulunamaması sebebiyle piyasalardaki güvenli liman arayışı da devam ediyor.

Çin’in koronavirüs den aldığı ekonomik zarar iyice gözler önüne çıkarken ABD ve Avrupa için Mart ayı göstergeleri bekleniyor. Fed’in toplantıdan önce acil faiz indirişine gitmesinin hemen ardından küresel risklerin yüksek olduğu algısını arttırdı. Bu nedenle ABD tahvilleri son yılların en düşük seviyesinde işlem görüyor.

Fed tarafından başlatılan faiz indiriminin ECB ve BoE ile de devam etmesi beklenirken son faiz indiriminin ardından yüksek bir beklenti olmasa da Fed’in 18 Mart’taki FOMC toplandısında da faiz indirimi beklentileri de yok değil. Bunun haricinde merkez bankalarında sadece faiz indirimleri değil bunun haricinde de parasal genişleme ve çeşitli varlık alımları ile sürece senkron olması beklenirken aynı zamanda mali taraftan da aksiyon bekliyor.

Yurt içinde Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından çıkan sonuçlar piyasaları memnun etmedi. Daha önce de masada alınan kararların da sahada ihlal edildiğini görmüştük. Dolayısı ile görüşme sonucundaki fiyatlamalar TL için pek de pozitif olmadı.

Diğer taraftan gram altın fiyatları ons fiyatlarındaki artışlar ile birlikte 330TL’ye yükseldi. 334 TL olan tarihi rekorun ardından bugün en yüksek fiyatlardan işlem gören gram altın, onsun 1,700$ seviyesini aşması durumunda mevcut kur olan 6,09 ile hesapladığımızda 340 TL hedefini görerek yeni rekor kırabilir.

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir