Altın mayıs ayında alım fırsatı sunabilir

Altının ons fiyatı geçtiğimiz aylarda tam 8 yılın en yüksek rekoru olan 1.747 doları, gram altın ise tüm zamanların en yüksek noktası olan 389,5 liraya kadar çıktı. Uzmanlar, nisan ayında rekor kıran altının mayıs ayında kademeli bir şekilde düşüş yaşayacağını öngörüyorlar.

COVID-19 pandemisi nedeni ile hükumet ve merkez bankaları tarafından alınmış trilyon dolara varan önlemler, nisan ayı içerisinde altının ons fiyatını 1.747 dolarla yaklaşık 8 yılın zirvesine çıkartırken gramda ise 389,5 lira rekoru kırılmıştı.

COVID-19 pandemisi neden ile piyasalar şimdiye kadar yaşamadığı bir şoku yaşarken, ekonomi otoriteleri de salgının finans kaynakları etkilerini absorbe etmesi için şimdiye kadar görülmedik önlemler almak zorunda kalmıştı.

AA Finans Analisti İslam Memiş tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez bankalarının faiz indirimlerine ara vermeden devam etmesi, risk iştahındaki azalmalar ve koronavirüs kaynaklı endişelerin devamı etmesi, dolar/TL kurunun güçlü durusuşu, gram altının tarihi zirvesine yükselmesine sebep olduğunu söyledi.

İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan durgunluğun iyiden iyiye hissedilmesi ile birlikle, çeşitli düzeltme ve kar satışlarının olası olduğunu bu nedenden dolayı da mayıs ayında altın ons fiyatında 1.520 ile 1.820 dolar aralığı takip edileceği söyledi.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir