Altın fiyatlarında sert yükseliş sürüyor

Koronavirüsün ekonomiye olan etkileri artık her kes tarafından takip edildiği için şirket karlarında meydana gelen düşüşlerin derinleşerek devam ettiği görülüyor.

ABD’de 3 hafta içerisinde 16 milyonu geçen işsizlik maaşı başvurularında son haftada 5 milyon daha başvuru olması beklenirken, dün itibari ile açıklanan verilerle birlikte rekor düşüş resmen açıklanmış oldu. ABD’de perakende satışlar, sanayi üretimi ve imalat çakılırken, kapasite kullanım oranı da son 10 yılın en dip seviyesini gördü. Mart ayı ortası ile başlayan bu durgunluğun Nisan ayında da devam etmesi beklentiler dahilindeyken, şirket kar oranlarında ilk çeyrekte bir zayıflama var fakat 2. çeyrekte büyük bir zayıflama beklenti dahilinde.

Bu gelişmeler, küresel bazda risk iştahını kabartırken güvenli liman olarak anılan altına yönelme büyüyerek devam ediyor. Haftaya 1,680 dolardan başlangıç yapan altın ons fiyatları, ABD verileri ile 1,750 doları görürken şu aralar 1,725 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Yurt içi piyasalarda da 6.95’i gören dolar sonrası altın gram bugün 385 TL’ye yaklaşarak yeni zirveyi gördü. Yurt içerisinde ise bugün çeyrek altın 632 TL, Cumhuriyet altını 2 bin 520 TL’den alıcı buluyor.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir