5 maddelik MGK bildirisi yayımlandı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dört aydır gerçekleştirilemeyen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe’de toplandı. Milli Güvenlik Kurulu sonrasında 5 maddelik bir bildiri yapıldı.

Toplantının ana başlıkları ise; Libya’da darbeci Hafter güçlerinin ülkeyi işgal girişimleri, Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren sondaj çalışmaları, Ege’de Yunan tacizi, Suriye’de ateşkesin ihlali ve terörle mücadele olarak gerçekleşti.

Koronavirüs salgını nedeni ile virüs aşısı da gündemdeydi.

Türkiye’nin koronavirüs pandemisine karşı aldığı tedbir ve önlemler ile sağlık, teknoloji, gıda, kamu güveni ve güvenliği olmak üzere pek çok noktada başarılı yönetildiğinin de altı çizildi.

Toplantıda terörle olan mücadelenin maksimum kararlılık ile devam edileceğinin de altı vurgulandı.

Ortak amaçları Türkiye karşıtlığı olan pek çok aktörün, Türkiye’nin Akdeniz üzerindeki meşru ve hukuki adımlarına karşı menfi yaklaşımları dikkatli değerlendirmeye tabi tutuşmuş; Türkiye’nin karada, havada ve denizdeki menfaat ve hakkının hiç bir şekilde taviz verilmeden sürdürüleceği belirtildi.

Meşru hükumetin Libya’da barış ve huzuru tesisi yönünde gösterdiği tüm çabalara Türkiye tarafından sağlanacak her türlü askeri danışmanlık hizmeti de sürdürülecek.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir