Yerli Otomobil Ne Zaman Çıkacak? Yerli Oto Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Yerli otomobilin çıkmasına sadece 3 yıl kalarak 2021 yılında yollarda olması bekleniyor. Tüketiciler ise yerli oto fiyatı ne kadar olacak sorusuna yanıt aramakta. Zira şimdiden vatandaşların çoğu ucuz olması beklenen yerli otomobil için sipariş kuyruğuna geçti. Bununla beraber yerli otomobil çıktığı anda tüm bakanlığın bu araçlardan sipariş etmesi beklenmekte!

Yerli Otomobil Ne Zaman Çıkacak?

Daha önceleri 2021 yılında çıkması beklenen ve bu yönde çalışmaların sürdürüldüğü ve hükumetin özellikle yerli otomobil, yerli silahlar ve tamamı yerli olacak olan uçak, tank, askeri araçlar gibi önemli adımların 2021 yılında tamamlaması beklenmekte. Öte yandan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre yerli otomobil üretiminde siparişlerin alındığını ve sipariş sayısının beklentilerin üzerinde olduğu belirtildi.

Bakanlık yerli otomobil konusunda fiyatların makul düzeyde tutulacağını ve kendi araçlarını yollara sürerek, vatandaşlarımızdan satılacak olan araçlar için vergi konusunda yarı yarıya indirime gidilebileceğinin de altı çizildi. Özellikle yerli otomobil siparişlerinde devlet kurumları ve vatandaşların ilgisi oldukça yüksek.

Yerli Otomobil Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Bakanlığın son açıklamasında yerli otomobil için vatandaşlarında devrede olabileceğini belirtildi. Bu durum yerli otomobil için daha önce açıklanan şirketlerin ortak şirket kurulabilme ihtimalini güçlendirdi.  Şuan için yerli otomobili üretecek firmalar daha önce açıklandığı gibi Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding olarak bildirilmişti. Bu şirketlerin yerli otomobil konusunda parça mı yoksa ortak mı hareket edeceği bakanlık tarafından açıklanacak. Ayrıca yerli otomobil için üretimin nerede olacağı da belirtilmedi. Ancak gelen son bilgilere göre bakanlığın yerli otomobil için saha seçimi İzmit veya Bursa illerinde olması beklenmekte.

Yerli otomobilin fiyatı ise beklentilere göre 40 bin TL ile 47 bin TL arasında olması beklenmekte.

Yerli Otomobile Sipariş Yağmuru

Yerli otomobile siparişlerin şimdiden alındığı gelen bilgilere göre. İlk siparişleri bakanlığın alacağını ve cumhurbaşkanı tarafından daha önce açıklanan bilgilere göre tüm bakanlıkların bu siparişler içinde olacağını duyurmuştu.

Daha üretilmeden siparişlerin giderek artması ve beklentilere paralel olarak yüksek olması şimdiden sevindiren bir gelişme olduğu gelen bilgiler arasında. Son siparişlere göre ;

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 5 bin adet,

Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) 5 bin adet,

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) 1000 adet,

Mersin Girişimci İşadamları Derneği 200 adet,

Sivas Belediyesi 100 adet,

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise şimdiden 25 adet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir