Yeni Ekonomik Tedbir Paketi : 15 Madde

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, yaptığı açıklamada yeni ekonomik tedbirlerin geleceğini ve 15 maddelik yeni tedbirlerin bugün Meclis’e verileceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, koronavirüs salgını ile doğrudan mücadele amacıyla ekonomiye ilişkin tedbirler içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunduklarını bildirdi.

Muş, 15 maddeden oluşmakta olan sundukları kanun teklifinin kanun tekliflerinin, bazı sorumluluklar ile vergi istisnaları ve yükümlülüklerin daha sonraya ertelenmesine yönelik tedbirler olduğunu belirtti.

Muş, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanların, işini kaybedenlerin, ücretsiz izne ayrılsalar bile desteklenmesi hususunda düzenleme olduğunu da vurguladı.

Muş, gazetecilere şunları söyledi:Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileriyle çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmadıkları dönemde alınmamasını teklif ediyoruz.Konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilmesine imkan tanıyoruz, burada yetkiyi belediyelere bırakıyoruz.Yeni teklifimiz 15 maddeden oluşuyor. Bugün Meclis’e veriyoruz.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir