Visa’dan Bitcoin Alımını Durdurma Kararı! Bitcoin Ne Olacak?

Hızla yükselişini sürdüren bitcoin ve alt coinlere tüm dünyadan ilgi giderek artmakta. Hemen herkes bitcoin, paccoin, ripple gibi coinleri almak için nakit para yerine kredi kartlarına yüklenmekte. Ancak çoğu ülkede kredi kartı ile coin almak giderek zorlaşıyor. Bununla beraber visa almış olduğu karar doğrultusunda şimdiden kripto para tedarik eden firmalar ile anlaşmalarını askıya aldı. Bunlardan biri de WaveCrest !

Visa, Bitcoin’e Meydan Okuyor!

Kredi kartı denilince akla visa ve mastercard geliyor ve bu iki firma tüm dünyada liderliğini sürdürmekte. Cebinizde nakit para olmasa bile kolayca kredi kartından alışveriş yapmak mümkün. Üstelik yapılan alışverişleri taksite bölebilir ve ödeme kolaylığı kullanabilirsiniz. Bununla beraber kredi kartları, nakit avans vererek parası olmayan bireylere faydalı bir hizmet sunmakta. Bunlara ek olarak çekilen nakit avansı, taksitli bir şekilde ödemek mümkün!

Bireyler kredi kartının bu hizmetini, tüm dünyada merak uyandıran bitcoin alımında kullanmaya başladı. 1 btc (bitcoin) şuanda TL kurunda 64 bin TL civarında. Bu yükseliş insanların para hırsı nedeni ile teşvik ederek, kolay yoldan para kazanma merakını uyandırmakta. Ancak işler sanıldığı kadar basit değil. Geçen haftalarda bitcoin TL bazında 70 bin TL’ye dayanmış ve hızla geri çekilmiş (49 bin TL) ve insanların korkulu anlar yaşamasına vesile olmuştu. İşte bu nedenle insanlar, bitcoin yerine alt coinlere yönelmiş durumunda. Bu işlemleri yapmak içinde ya nakit para ya da kredi kartı kullanmaları gerekiyor. Bunu gören kredi kartı şirketleri, kendi tahtlarını sallamamaları için, kripto para alımında aracı olan çoğu şirket ile sözleşmelerini fesih etmiş durumda.

BitPay’dan Durdurma Kararı

Şirketin resmi açıklamasına göre ;

”Dün, WaveCrest Holding Ltd., Visa’dan aldığı talimatla ön ödemeli Visa debit kart programının tüm hesaplarını kapattı. BitPay Card’da bu programlardan biriydi. Ne yazık ki WaveCrest bize ve kart sahiplerine bu değişikliğe hazırlanmak için hiç zaman tanımadı. ”

Bu paylaşımın ardından 2 şirkette (Cryptopay ve Bitwala) aynı şekilde durdurma kararı alacaklarını belirtti. Visa Avrupa yöneticileri ise konunun WaveCrest’in ilgili uyarıları dinlememesi ve bitcoin alımına aracılık etmesi nedeni ile tüm kartların kapatıldığını belirtti. Bununla beraber WaveCrest CEO’su Brent Almeida resmi twitter hesabında şunları söyledi ;

Ortaklarımıza ve kart sahiplerine Visa’nın bu kararını önceden bildirmiştik. Bizim önceliğimiz tüm geri ödemelerin güvenli bir şekilde ve tam zamanında yapılmasıdır. Bu karardan etkilenen tüm müşterilerimiz adına derin bir üzüntü duyuyoruz. WaveCrest’in, Visa dışındaki tüm hizmetleri aynı şekilde devam edecek. Şirketimiz birinci sınıf B2B ödeme çözümleri sunmayı da sürdürecek.”

Bitcoin Kredi Kartı İle Alınabilir Mi?

Türkiye’de şuanda kredi kartı ile bitcoin ve alt coin almak sınırlı olmakla beraber, aradaki kur ve komisyon farkı oldukça yüksek. Bu nedenle yatırımcılar, türk bitcoin borsalarından alım yaparak, yurt dışı borsalarında (alt coin) alım-satım yapmakta. Ancak ilerleyen günlerde BBDK’nın tüm bitcoin alımlarına kredi kartı sınırlaması getirebileceği şimdiden belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir