Tofaş, Üç Farklı Tıbbi Ekipman Üreteceğini Açıkladı

Tofaş CEO’su tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs(kovid-19) salgını nedeniyle piyasada bulunmasında sıkıntı çekilen ve ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelere erişimi kolaylaştırmak amacıyla ekipman üretimi başlattı. Tıbbi destek ekipmanları, entübasyon kabini, biyolojik örnek alma kabinlerinin ilk örnekleri de Bursa Şehir Hastanesi’ne teslim edildi.

Sağlık sektöründe görev icra eden personeli, koronavirüs den korumak için Tofaş’ta geliştirilen ve üretilen, hekimlerce test edilip doğrulanmış tıbbi destek ekipmanları, entübasyon kabini ve biyolojik örnek alma kabinlerinin ilk örnekleri geçtiğimiz günlerde Bursa Şehir Hastanesi’ne teslim edildi. Tofaş, tüm bu üç ekipmana ek olarak “siperlikli maske” içinde seri üretime başlayarak, sağlık çalışanlarına destek sağlayacak. Tofaş tarafından bu hafta 5 binden fazla ekipman üretilerek hastanelere dağıtılacak.

Tasarımları paylaşacaklar

Tofaş CEO’su yaptığı açıklamada, kendi geliştirdikleri ve hekimlerce onay alınan maskelerin tasarım ve ar-ge taslaklarını da paylaşacaklarını belirterek bu tasarımları farklı sektörde çalışan firmalarında üretebileceğini açıkladı.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir