TCMB 22 milyar dolar basarak hazineyi fonlayacak

Koronavirüs pandemisinin ekonomi üzerine global etkisi, ülkemizde de aynen dünyada olduğu gibi kendini hissettirmeye devam ediyor. Merkez Bankası bugün yaptığı açıklamada, koronavirüs ile mücadele kapsamında ek tedbirler alacağını duyurdu. Yapılan açıklamalarda dikkat çeken başlıklar ise, Merkez’in hazineye 22 milyar Türk Lirası para fonlayacağı oldu. Yani bir başka tabirle TCMB tarafından 22 milyar TL değerinde para basılacak.

TCMB’den Covid-19’a Yeni Tedbirler

Tüm dünya, etkisi altında olduğu koronavirüs pandemisi nedeniyle olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamalarda, yeni ek tedbirler aldığını ve hazineye 22 milyar TL vererek ek fonlama yapacağı bildirildi.

TCMB tarafından yapılan hamleler, son bir kaç haftadır diğer merkez bankaları tarafından yapılıyordu. Zaten salgının en çok etki ettiği ülkelerden birisi olan Amerika’da, FED oldukça büyük miktarlardaki parayı ekonomi içerisine sürmüştü. FED’in yaptığı bu açıklamalar sonucunda da piyasalarda toparlanma hareketi başlamıştı. Her ne kadar ülkedeki işsizlik zirveye ulaşsa da bir çok hisse senedinde yeni rekorlar bile kırılıyor.

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir