Noter İşlem Ücretleri 2020

Noterden İhbar Çekme Ücreti

İhbar çekme, ihbarname yani bir diğer ismi ile ihtarname çekme işlemidir. Çeşitli hukuki konular kapsamında gerçekleştirilen bu eylem, noterler aracılığı ile yapılmaktadır ve resmi bir işlemdir. İhbarname aracılığı ile kişiler, bir takım hukuki işler çerçevesinde konuya muhatap olan kişilere haber vermek, bilgi vermek amacıyla yaklaşabildiği gibi aynı zamanda bu yöntemle alacaklarının ödenmesini, hakkının verilmesini de talep edebilmektedir. Dolayısı ile ihbar çekme, çok yönlü olarak gerçekleştirilebilmektedir.

İhbar çekme, kişilerin dava sürecini başlatmadan önce başvurabileceği bir yöntemdir. Çünkü bu yöntem ile konunun muhatabı olan taraflar, kendi aralarında bir uzlaşıya varabilmektedir. Tarafların anlaşmaya varması, dava süreci gibi maddi ve manevi yıpranmaların önüne geçmektedir.

İhbar Çekme Nedir?

İhbar çekme işlemi, karşı tarafa yani muhataba haber verme amacıyla, uyarı yapma amacıyla, ödenmeyen borcun ödenmesini sağlamak amacıyla, borcun varlığından haberdar etme amacıyla yapılabilmektedir. Bu yöntem ile amaçlanan; hak sahibi olan kişinin, hakkını almak amacıyla yasal süreç başlatmadan önce anlaşmaya varmaktır.

İhbarın çekilmesi ve ihbar çeken kişinin amacına ulaşamaması durumunda yapılması gereken; dava sürecinin başlatılmasıdır. Bu noktada, daha önceden gerçekleştirilmiş olan ihbar çekme işlemi, mahkemeye kanıt olarak sunulabilmektedir. Dolayısı ile bu ihtarnamenin yapılması ileriye dönük olarak bir kazanım sağlamaktadır. Çünkü mahkemeler, anlaşmazlık ve mağduriyet durumlarında bu belgelerin varlığına önem vermektedir.

İhbar Çekme Noter Ücreti 2020

İhbar çekme noter ücreti 2020 yılında minimum olarak 150 TL’den başlamaktadır. Bu belgelerin düzenlenmesine ve konunun muhatabına iletilmesine yönelik işlemler farklılaşabilmektedir ve bu nedenle fiyat konusunda net bir rakam ortaya konamamaktadır. Düzenlenecek olan belgenin sayfa sayısı, bu fiyat üzerinde etki eden unsurlardan bir tanesidir.

İhbar çekme, çeşitli konulardan dolayı gerçekleştirilebildiği için mutlaka bir uzman yardımı alınmalıdır. Uzman hukukçulardan alınacak danışmanlık doğrultusunda ihbar çekme belgesi en doğru ve net şekilde oluşturulabilmektedir.

İhbar çekme, yasal süreç başlatılmadan önce noter aracılığı ile yapılmaktadır. Bu işlemin bir ücrete tabi olması çoğu zaman işlemin tercih edilmemesine neden olmaktadır. Fakat bu belge ile yapılacak olan harcama, mahkeme giderlerinin oldukça altındadır.

İhbar Bildirimi Örneği

Aşağıdaki bağlantıdan 2020 kurallarına uygun hazırlanmış ihbar bildirimi örneğini indirebilirsiniz.

İhbar Bildirimi Örneğini İndirmek İçin Tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir