MSÜ sınavı 14 Haziran 2020 tarihine ertelendi

Milli Savunma Bakanlığına bağlı, Milli Savunma Üniversitesi’nin sınav tarihinde değişiklik yapıldı. Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler neticesinde ertelenen organizasyonlara bir sınav daha eklenmiş oldu. MSB’dan yapılan açıklamaya göre MSÜ sınav tarihi 14 Haziran 2020 olarak belirlendi. Eğer esktra önlem gerektirecek bir durum ile karşılaşmaz isek 14 Haziran’da gerekli önlemler alınarak MSÜ sınavı gerçekleştirilecek.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

MSÜ sınav giriş belgeleri ve sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağına dair Bakanlık tarafından kesin bir açıklama gelmedi. Ancak daha önceki sınavlar baz alındığında sınavın yapılacağı tarih olan 14 Haziran’dan 1 veya 2 hafta önce erişime açılması bekleniyor. Bu durumda, MSÜ sınav giriş belgesi ve sınav yerlerinin Haziran ayı başında belli olacağı tahmin ediliyor.

MSÜ’DE HANGİ BÖLÜMLER VAR

Üniversite bünyesinde Tuzla’da Deniz Harp Okulu, Ankara’da Kara Harp Okulu, Yalova’da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü,  Ankara’da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yeşilköy’de Hava Harp Okulu, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir’de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ve Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir