Motorine 16 kuruş, benzine 7 kuruş zam yapıldı

Koronavirüs pandemisi nedeni ile küresel ekonomilerdeki işleyişin durması ile üretimde de rekor düşüşler devam ediyor ve petrol fiyatlarının da arzın talep üzerinde üretilmesi ile Nisan ayı içinde tarihi bir düşüş görmüştük. Geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarındaki hafif toparlanma çabaları olsa da gerek koronavirüs salgınının ekonomilere olan etkisinin devam etmesi gerekse de depolardaki doluluk oranlarının tam kapasiteye ulaşması petrol fiyatlarındaki baskıların devamını getiriyor.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler yurt içinde akaryakıt fiyatları ve enflasyonda düşüş sağladı. Maliyete bağlı giderler düşüş gösterirken Nisan enflasyonundaki gerilemelerde de petroldeki düşüşün etkisi gibi devam ediyor. Ancak akaryakıt fiyatlarını petrol varil fiyatının yanı sıra dolar/TL kuru da doğrudan etkiliyor. Dolar/TL’nin 7,04 lirayı görmesi ile geçen hafta zam yapılmıştı. Dolar/TL’nin Cuma gününde olduğu gibi atak yapmasının ardından bugün de 7,05 seviyesini gördü.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 16 kuruş fiyat arttırımı olacağını açıklamıştı. Sendika, bugün de benzinde 7 kuruş ve motorinde ise 16 kuruş zam yapılacağını açıkladı.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir