Maske üst fiyatı 1TL olarak belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada “maske satışlarına izin verileceği” açıklamasının ardından medikal sektörünün temsilcileri ile bir araya gelen Ticaret Bakanlığı yetkilileri tüm detayları belirledi.

Maskelerin, eczaneler haricinde marketlerde de satışa sunulması için genelge hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulmaya hazırlanan düzenlemede, marke satışında üst limit 1TL olarak belirlendi.

Satışın başlangıcı sonrası Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından sıkı denetimler uygulanacak. Alım gücü yetersiz kalanlara ise maske dağıtımı devam edecek. Vatandaş, tavan fiyatların üzerinde satış yapanları da kolaylıkla şikayet edebilecek.

Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak tarafından yapılan açıklamada bez ve cerrahi maskelerin sağlık otoritelerince belirlenecek olan üst fiyatla satılmasının bir süredir devam eden talepleri olduğunu da ekleyerek “Yeni türeyen fırsatçılara ve koruyucu bir özelliği olmayan maskeleri satanlara açık kapı bırakmamak için, ücretli maskelerin eczaneler tarafınca verilmesi gerekiyor” dedi. Eczaneler üzerinden 55 milyon civarında ücretsiz maske dağıtımı yapılmıştı. Türkiye’nin günlük maske üretim kapasitesi ise 12 milyon seviyesinde.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir