LPG Litre Fiyatına 7 Kuruşluk İndirim Geldi

Son dakika haberi : Bu gece yarısı itibari ile geçerli olmak kaydıyla LPG’ye 7 kuruş indirim yapıldı. Yapılan bu fiyat değişikliği pompa fiyatlarına yansıyacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) LPG otogazının litre fiyatında 7 kuruşluk bir indirim yapıldığını ve indirimin pompa fiyatlarına da yansıyacağını Twitter üzerinden açıkladı.

LPG Fiyatları Ne Kadar Oldu ?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklama sonrası bu geceden itibaren gerçekleşecek indirimin ardından Ankara’da ortalama olarak 3,95 liradan satılacak olan LPG fiyatı ortalama olarak 5,88 liradan alıcı bulacak. LPG’nin litresi İstanbul ili için 3,94 liradan 3,87 liraya düşecek. İzmir’de ise LPG litre fiyatı 3,88 liradan 3,81 liraya düşmüş olacak.

LPG’ye ÖTV Düzenlemesi de Yapıldı

Diğer taraftan LPG fiyatlarına da 20 kuruşluk bir özel tüketim vergisi (ÖTV) düzenlemesi de yapıldı. Yapılan özel tüketim vergisi düzenlemesi sonrasında 20 kuruşluk indirim eşel mobil sistem gereğince ÖTV tarafından karşılanacağı için pompa fiyatlarına yansımayacak. Konu ile alakalı Enerji Petrol Gaz İkmal İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından da açıklama yapıldı.

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir