Kredi Puanı Kötü Olanlar Nasıl Kredi Alabilir?

Kullanıcıların kredi kartı borç ödemelerini yapmaması, kredi çekip belirlenen aralıklarla yapılması gereken ödemeleri geciktirmesi ya da ödeme yapmaması durumunda kredi notu düşmektedir.

Kredi notunun düşmesi sicilinizin de bozuk olması anlamına geldiğinden sonraki dönemlerde kredi almanız da zorlaşır. Banka borçların kapatılması için tüketicilere 90 günlük bir zaman tanır.

Eğer bu zaman içerisinde borç ödemesi yapılmazsa yasal takip başlatılır ve bu da kara listeye girmeniz anlamına gelir.

Sicili Bozuk Olanlara Kredi Çıkar Mı?

Ödenmemiş borçlar dolayısıyla kredi notu düşen ve sicili bozulan kişiler bazı bankalardan kredi alabilmektedir.

Ancak kara listeye girmiş olan, yani hakkında yasal takip başlatılmış olan kişilerin herhangi bir bankadan 5 yıl süre içinde yeni kredi alması mümkün olmuyor. Eğer kişi 5 yıl içinde kredi notunu yükseltmeyi başarırsa yeniden kredi alma hakkına sahip olabilir.

Sicili Bozuk Olanlara Kredi Veren Banka Var Mı?

Eğer siciliniz bozuksa bu durum kredinizin borçlarını ödemeyi geciktirdiğiniz anlamına gelir. Bu durumda kredi notunuz düşer. Ancak kredi notunuz düşük olsa da bazı bankalardan tekrar kredi alabilirsiniz.

Bu bankalar size kredi imkanı sunsa da düşük kredi notuna sahip kişiler için öncelik kredi notunu yükseltmek olmalıdır. Böyle durumlarda yakınlarınızdan destek almayı tercih edebilirsiniz.

Kredi Notu Düşük Olanlar Nasıl Kredi Çekebilir?

Kredi notunun düşük olması borçlarınızı geciktirmeniz durumunda ya da yasal takip başlatılmışsa ortaya çıkabilir. Eğer borç ödemelerinizi geciktirmiş ve buna bağlı olarak kredi notunuz düşmüşse şu yöntemler izleyerek kredi çekebilirsiniz:

Kefil Göstermek:

Kredi notunun düşük olması bankaların gözünde güvenilir olmadığınızı gösterir. Bu nedenle yüksek gelire sahip bir kefil göstererek kredi çekebilirsiniz. Böylelikle banka borcunuzu ödemeyi geciktirmeniz durumunda kefil aracılığı ile borcunu temin edecektir.

Yüksek Gelir Beyanı:

Gelir durumu kredi çekerken en çok dikkat edilen husustur. Eğer yüksek bir gelire sahipseniz, gelir beyanı ile kolaylıkla kredi çekebilirsiniz.

Teminat:

Geliriniz ya da kredi notunuz düşükse teminat göstererek bankalardan nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Üzerinize kayıtlı arsa, konut, araç, tarla ya da iş yeri mevcutsa bu varlıkları teminat olarak sunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir