Kanal İstanbul Finansmanı için hangi ABD’li Şirket Talip Oldu?

Son günlerde kamuoyunda büyük tartışma yaratan Kanal İstanbul proje için ABD’li şirketten finansman teklifi geldi. 

Kanal İstanbul projesi gündemde üst sıralarda durmaya devam ediyor. Büyüklüğüyle bütün bir şehrin çizgisini değiştirecek olan proje için yüksek maliyet gerekecek. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yetkililerden gelen açıklamalarda birçok teklifin yapıldığı ve konuşulduğu bilinse de, ilk defa bir firma tarafından açık şekilde teklif yapıldı. ABD’nin 7. Büyük fon şirketi olduğu bilinen Money Maker Management Kanal İstanbul için teklifte bulundu. 

Türkiye’de yakın zamanda ofis kuran şirket, ülkedeki mega projelere destek verebilecek güçte olduklarını ve Kanal İstanbul’un tüm finansmanını sağlayabileceklerini bildirdi. Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel’in haberine göre; Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, sağlayacakları desteğin içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu ve Kanal İstanbul ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rashkidi “Türkiye’de devlet destekli her türlü projeye talibiz.100 milyon doların altındaki projelerle zaten ilgilenmiyoruz. Daha çok mega projeler ilgimizi çekiyor. Devlet destekli altyapı, inşaat, baraj, köprü ve otoyol projelerinin yanı sıra Kanal İstanbul da ilgi alanımızda. Sadece Kanal kısmı değil, proje ile bağlantılı köprü ve tünel gibi tüm alt yapı projelerini de fonlayabiliriz” ifadelerini kullandı. Proje onaylanırsa fon ayrımaya hazır olduklarını belirttiler. Rashkidi, projenin Türkiye ekonomisinin grafiğini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir