İsrail: Koronavirüs antikorunu izole ettik

Temel koronavirüs antikorunun izole çalışmalarının başarı ile sonuçlandığını duyuran İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, bu durumu “Bu adım, COVID-19 salgının tedavisini bulabilmek için önemli bir atılım” olarak yorumladı.

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, İsrail de bulunan ana biyolojik araştırma laboratuvarında gerçekleşen çalışmalarda temel koronavirüs antikorunun izole edildiğini açıklayarak, bu adımın COVID-19 salgını için olası bir tedavinin bulunabilmesi için “önemli bir atılım” olarak yorumladı.

Yapılan açıklamada ise Bennett’in dün IIBR’yi ziyaret ederek koronavirüs çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bennett’in IIBR ziyareti esnasında “koronavirüs için bir panzehir bulmak için önemli bir adım olduğu hakkında bilgilendirildiği” belirtildi.

İlaç şirketi seri üretim istedi

IIBR Direktörü Shmuel Shapira, bulunan antikor formülünün patentinin alındığını da söyleyerek, daha sonra uluslararası bir bir ilaç şirketi tarafından antikorun seri üretiminin yapılmak istendiği ifade edildi.

IIBR, İsrail’in koronavirüs’den iyileşen hastaların kan testinin de dahil olduğu koronavirüs için de aşı ve tedavi bulma çabalarına öncülük ettiği biliniyor.

Bu tür kan testlerinden alınan numunelerin bir tedavi bulunmasın anahtarı olduğu söyleniyor.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir