İdlib’de Rejim Saldırısının Ardından Dolar/TL Durumu

İdlib’de Suriye ordusu tarafınca yapılan hava saldırılarında 33 askerin şehit olduğunun açıklanması ile birlikte dolar/TL 6,2560 seviyelerini gördü.

Dolar/TL, Koronavirüs’ün küresel olarak ekonomik birtakım endişelere sebep olacağı algısıyla hafta başında sert yükselişler ile başlangıç yapmıştık. İdlib’de gece vakti Suriye rejimine ait hava unsurları ile düzenlenen hava saldırısı sonucunda İdlib’de ilk etapta 9 ardından yaralıların da şehit düşmesi ile birlikte güncel olarak 33 şehit olduğunun açıklanması ile dolar/TL kuru anlık olarak 6.2560 seviyelerini test ettikten sonra şuanda 6.23 seviyelerinde dengesini buluyor.

Hatay Valisinden Açıklama: 33 asker şehit oldu

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından akşam vaktinde Suriye’nin İdlib şehrinde “rejim güçleri” tarafından yapılan hava saldırıları nedeniyle 33 askerin şehit edildiğini açıkladı. Şehit haberlerinin öncesinde de Curhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Beştepe’de bir güvenlik toplantısı yapılmıştı.

Türkiye Artık Avrupa’ya Giden Sığınmacıları Engellemiyor

Diğer taraftan da Reuters’in üst düzey bir Türk yetkiliyi kaynak göstererek yapmış olduğu habere göre Türkiye artık Suriyeli sığınmacıların kara ve deniz yolu fark etmeden Avrupa’ya geçişlerini önlemeyeceğini açıkladı. Bunun ardından bölgeye çok sayıda mülteci otobüsler, araçlar ve taksiler ile birlikte akın ettiler. Bursa Belediyesi ise Edirne’ye gitmek isteyen mültecilerin ücretsiz olarak otobüs ile taşınacağını açıkladı.

Pek çok yerden Edirne ve sınırdaki sınır kapılarına düzenlenen otobüs seferleri arttırıldı. Buna rağmen otobüs bulunmakta zorluk çekiliyor

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir