Havaların Isınması ile Balık Fiyatları Düşüşe Geçti

Ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da havaların birkaç gündür mevsim normallerinin üstüne çıkması ile birlikte balık çeşitleri  bollaşınca balıkçılar tür fark etmeksizin “Ne alırsan 10 lira” adında bir kampanya başlattılar.

Ülke genelindeki sıcak hava dalgası, birkaç gündür Samsun’da da kendisini hissettirmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının 24 dereceyi görmesi ile birlikte Samsun’daki balık pazarlarında çeşitli balık türleri yerini almaya başladı. Artan sıcaklık ve artan balık türlerine rağmen vatandaşların balıklara rağbet göstermemesinden yakınan balıkçılar hamsi, kefal, tirsi, barbun ve istavrit gibi pek çok türün kilo fiyatını 10 liraya düşürdüler.

Çoğu Balığın Kilo Fiyatını 10 Liraya Düşürdük

Vatandaşların balığa olan ilgini arttırmak için artan balık türlerinin de yardımını alarak fiyatını 10 liraya düşüren balıkçılar havaların sıcak olmasına rağmen işlerin az olmasının balık fiyatlarını aşağıya doğru çekmesini sağladı. Balıkların ucuzlaması ile çinakop, kefal, barbun ve hamsi gibi pek çok balık türünün fiyatı 10 liraya kadar geriledi. Vatandaşların balık yemesi için indirim yapan balıkçılar tezgahta bulunan hemen hemen her balığın kilosunu 10 liraya düşürerek vatandaşların ilgisini toplamaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde mezgit 20, çinakop 10, hamsi ise 15 lirayken şuan hepsinin kilo fiyatı 10 liraya düşürüldü. Balıkçılar düşen fiyatlara rağmen vatandaşın ilgi göstermemesinden şikayetçiler. Fakat yine de satışların arttığını da belirtiyorlar.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir