Halkbank

Halkbank

Halkbank; insana saygının, hoşgörünün ve güvenin ortak payda olarak benimsendiği bir banka olarak tam 81 yıldır Türkiye’de halkın bankası olarak hizmet vermektedir. 1938 yılında bir kamu bankası olarak faaliyete geçen Halkbank, orta ve küçük ölçekli sanayiciler ile esnaflara kredi vermek amacıyla kurulmuştur. Günümüzde ise ülke genelinde yaygınlaşan şubeleri, yurtdışı temsilcilikleri ve bürolarıyla tüketicilere hizmet sunmaktadır. Ülke ekonomisine katkı sağlayan sanayicilere, KOBİlere, esnaflara ve yatırımcılara destek vermeye devam eden Halkbank, modern bankacılık anlayışı ile sektörün öncü ve güvenilir bankası olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Aktif büyüklüğü ise günümüzde 443,5 milyar TL’ye ulaşmıştır.

Halkbank İletişim

Halkbank, teknolojinin gelişmesi ile birlikte bankacılık hizmetlerini de geliştiren bir banka olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle, bankacılık alanında iletişim anlamında kullanılabilecek olan her türlü yöntem, Halkbank’ta uygulamaya konulmaktadır.

Halkbank ile resmi internet sitesi üzerinden, telefon bankacılığı üzerinden, SMS bankacılığı üzerinden ve mobil bankacılık üzerinden iletişime geçebilmek mümkündür. Telefon bankacılığı hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişilerin arayacakları müşteri hizmetleri numarası; 0850 222 0 400, SMS bankacılığı hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişilerin ise SMS atacakları numara; 3452 olmaktadır. Ayrıca, bankanın mobil uygulaması üzerinden işlem yapmak ve bankayla iletişime geçmek isteyen kişilerin Apple Store ya da Google Play üzerinden uygulama indirmesi yeterlidir.

[toggle title=”Müşteri Temsilcisine Direk Bağlanma”]Halkbank, müşterilerine 0850 222 0 400 numaralı telefon numarasından telefon bankacılığı hizmetlerini sunmaktadır. Halkbank, bu hizmetine Halkbank Dialog adını vermektedir ve bu numarayı arayan kişiler direk olarak telesekretere yönlendirilmektedir. Amacı direk olarak müşteri temsilcisi ile görüşmek isteyen kişiler, eğer sisteme kayıtlı olan telefon üzerinde arama gerçekleştiriyorsa; telesekreter konuşmaya başladığında önce 1’e ve hemen ardından 0’a basmalıdırlar. Müşteri hizmetleri sisteme kayıtlı olmayan başka bir numaradan aranıyor ise yapılması gereken; telesekreterin kendilerinden istediği bilgileri girdikten sonra 1’e ve hemen ardından 0’a basılmasıdır.[/toggle]

[toggle title=”Telefon No Güncelleme”]Türkiye’nin en fazla tercih edilen bankalarından bir tanesi olan Halkbank, diğer bankalarda da olduğu gibi müşterilerinin iletişim bilgilerinin güncel olmasına önem vermektedir. Güncel olmayan bilgiler, değiştirilen telefon numaraları ya da değiştirilen operatörler bankacılık hizmetlerinin aksamasına neden olabilmektetir. Bu nedenle müşterilerin, bilgilerini sürekli olarak güncel tutması gerekmektedir. Bu bağlamda; eğer Halkbank müşterisi iseniz ve telefon numarası güncellemesi yapacaksanız bankaların ATMlerinden ya da telefon bankacılığı müşteri hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Adres Bilgileri Güncelleme”]Adres bilgisi ve bu bilgilerin güncel olması her banka gibi Halkbank için de oldukça önemlidir. Eğer Halkbank kredi kartı kullanıcısı iseniz ve adres değişikliği yaptıysanız, değişiklikten sonraki 15 gün içerisinde Halkbank’ın 0850 222 0 400 numaralı telefonunu arayarak, Halkbank internet şubesini kullanarak ya da en yakınınızdaki Halkbank şubesine giderek adres bilgisi güncellemesini gerçekleştirebilirsiniz.[/toggle]

Halkbank Kredi Faiz Oranları 2020

Halkbank, tüketicilerine ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi adı altında farklı kredi seçenekleri sunmaktadır. Bu nedenle, Halkbank kredi faiz oranları 2020 yılında da kredi türüne göre farklılıklar göstermektedir. Ayrıca Halkbank, kredi seçeneklerinde müşterilerinin özelliklerine göre de farklı faiz oranları uygulamaktadır.

Halkbank ihtiyaç kredisi 2020 faiz oranları; hızlı kredide yüzde 1,15, maaşını Halkbank’tan alanlara özel yüzde 1,05, kamu çalışanlarına özel yüzde 1,11, özel sektör çalışanlarına yüzde 1,11 ve emeklilere yüzde 1,05’tir.

Halkbank taşıt kredisi 2020 faiz oranları; sıfır kilometre araçlar için yüzde 1,02 ve ikinci el araçlar için yüzde 1,03’tür.

Halkbank konut kredisi 2020 faiz oranları ise; hesaplı evim konut kredisinde yüzde 0,99 ve Halkbank gayrimenkul konut satışında yüzde 0,79’dur.

Halkbank Kredi Kartı

Halkbank Kredi Kartı - ParafHalkbank kredi kartı tüketicilerine üç farklı şekilde sunulmaktadır. Bu kartların her biri farklı özellikler taşımakta, kullanıcılarına farklı avantajlar sağlamaktadır. Halkbank’a ait olan kredi kartları şunlardır:

  • Paraf Kredi Kartı
  • Parafly Kredi Kartı
  • Halk Card Kredi Kartı

Paraf Kredi Kartı, sahiplerine yurtiçinde ve yurtdışında AMEX, Visa, MasterCard özelliklerini sunan bir kredi kartıdır. Ayrıca bu kredi kartı ile yurtiçinde bulunan Paraf üyesi olan iş yerlerinden taksitle alışverişyapma imkânı da bulunmaktadır.

Parafly Kredi Kartı, Halkbank’a ait olan uçuş özellikli bir kredi kartıdır. Bu kredi kartı sayesinde, dünyanın neresinde olunursa olunsun eğer işyerlerinde MasterCard ve Visa logosu var ise alışveriş yapılabilmektedir. Parafly ile alışveriş yapmanın en avantajlı yanı; alışveriş yapıldıkça uçuş puanı birikmesidir.

Halk Card Kredi Kartı, Halkbank’ın aidatsız olarak tüketicilerin hizmetine sunduğu bir kredi kartıdır. Bu kart, kredi kartı aidatı ödemek istemeyen kişilere özel olarak kullanıma sunulmuştur. Halk Card ile diğer kredi kartlarında olduğu gibi Visa ve MasterCard logosu bulunan tüm üye işyerlerinden alışveriş yapılabilmektedir fakat bu kartın diğer kartlardan ayrılan en belirgin özelliği; taksitli alışverişe imkân tanımamasıdır. Dolayısı ile Halk Card kredi kartı sahibi olan kişiler, bu kart ile taksitli bir alışveriş yapamamaktadır.

Hangi kart türü olursa olsun bir Halkbank kredi kartı başvurusu yapabilmek için tercih edilebilecek çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Çünkü Halkbank, dijital bankacılık, SMS bankacılığı, telefon bankacılığı ve şube bankacılığı aracılığıyla kredi kartı başvurularını almaktadır.

Online bankacılık işlemi ile kredi kartı başvurusu yapmak isteyen kişiler, Halkbank resmi internet sitesine giriş yaparak kredi kartları bölümünden başvurularını gerçekleştirebilmektedir. SMS bankacılığı ile kredi kartı başvurusu yapmak isteyen kişiler; çıkartmak istedikleri kart türünü belirtip (Parafly/Paraf) boşluk bırakarak, T.C kimlik numarası ekleyip tekrar boşluk bırakarak ve gelir bilgilerini de ekleyerek 3452’ye mesaj atabilmektedirler.

Şube bankacılığını kullanarak kredi kartı başvurusu yapmak isteyen kişilerin yapması gereken de; tercih ettikleri herhangi bir Halkbank şubesine giderek müşteri hizmetlerine kredi kartı talebinde bulunmasıdır. Telefon bankacılığı ile kredi kartı başvurusu yapmak isteyen kişilerin ise; 0850 222 0 400 numaralı telefonu araması ve müşteri hizmetleri yetkilisine kredi kartı taleplerini iletmesi yeterlidir.

Halkbank Kredi Kartı Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Halkbank, tıpkı diğer bankalar gibi bir kredi kartı başvurusu alırken, başvuruda bulunan kişilerin çeşitli özellikleri taşımasını istemekte ve başvurunun yapılabilmesi için çeşitli belgeler istemektedir. Halkbank’ın başvuruda bulunan kişilerden istediği belgeler şunlardır:

  • Kimlik ve kimlik fotokopisi
  • Kredi kartı başvurusunda bulunan kişinin ikametgâh belgesi ile fotokopisi
  • Kredi kartı başvurusu yapan kişinin adına, son altı ay içerisinde düzenlenmiş bir fatura örneği
  • Kredi kartı başvurusu yapan kişinin gelir belgesi

Halkbank Kredi Kartı Limit Sorgulama

Halkbank kredi kartı limitleri, kredi kartı başvurusu yapan kişilerin taleplerine ve gelir düzeylerine göre belirlenmektedir. Bankadan kredi kartı çıkartan kişilerin limit bilgilerine ulaşabilmesi için; kendilerine gönderilen kredi kartı sunum mektubuna ya da her ay düzenli olarak kendilerine gönderilen ekstreye bakmaları yeterlidir.

Halkbank kredi kartı sorgulaması yapmak isteyen kişiler, 0850 222 0 444 numaralı Halkbank Dialog müşteri hizmetlerini arayarak bilgi sahibi olabilmektedir. Ayrıca kredi kartı sahipleri, Halkbank’ın internet bankacılığı hizmetini kullanarak ya da Halkbank şubelerine giderek limit bilgilerine erişim sağlayabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir