Fibabanka

Fibabanka’dan Esnaf ve Mikro İşletmelere Kredi

Fibabanka’dan esnaf ve mikro işletmelere ikinci kredi müjdesi. Yapılan açıklamada İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı içerisinde 2020 yılında esnaf ve mikro işletmelere 3 aydan 24 aya kadar 130 Bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlanacak.

AB fonu ile desteklenen projelerin Türkiye ayağı olarak kabul edilen Fibabanka; esnaf ve KOBİ’leri destekleyerek özellikle işini büyütmek isteyen küçük esnafa maddi destek sağlamayı hedefliyor.

Fibabanka tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi.

Fibabanka, mikro işletmeler için sürdürülebilir istihdamın sağlanmasının, sosyal korumanın temin edilmesinin ve çok daha iyi çalışma şartları oluşturulmasının kritik önemine inanıyor.

Bu doğrultuda, 2018 yılında Avrupa Yatırım Fonu ile birlikte Avrupa Birliği İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı (EaSI) altında kredi garanti anlaşması imzalayan Türkiye’deki ilk ve tek banka olan ve bu özelliğini koruyan Fibabanka, program kapsamında mikro işletmeleri Avrupa’dan gelen finansman destekleriyle buluşturuyor.

Bugüne kadar yaklaşık 3,400 adet başvuru ile 130 milyon liralık kredi kullandıran Fibabanka’nın limiti, Avrupa Yatırım Fonu (EIF) tarafından 40 milyon euroya yükseltildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir